https://imgix.femina.dk/media/article/forsiden_med_glas.jpg
Stil

DIY: Indret med farverige glas

31. august 2016
af Signe Munk Lund
Glas er et sart og smukt materiale, der lige nu hitter stort som pynt i boligen. Glas fås i mange forskellige former og farver, og det er især det farvede, der hitter lige nu. Her er 5 gode idéer til, hvordan du kan bruge glasset på nye måder.
Af Nadja Wehlitz Foto: Pernille Enoch
https://imgix.femina.dk/glas03.jpg

SVÆVENDE HYLDE

Lav en glashylde – den er visuelt let og vil være et smukt sted for et lille stilleben med andre fine glassager. Du skal bruge: - Hylde i glas - Lædersnor - To kroge Sådan gør du: Brug et stykke glas fra for eksempel en gammel badeværelseshylde eller et stykke andet glas, der ikke er for skarpt i kanten. Klip to stykker lædersnor i den dobbelte længde af den afstand, du ønsker, din hylde skal hænge fra loftet. Bind enderne af hver lædersnor sammen, og hæng dem i hver sin krog i loftet eller i vinduet. Læg til sidst glashylden i lædersnorene. Sørg for, at den ligger lige i snorene, så der er balance. På billedet: Lædersnor, 250 cm, 54 kr. Panduro Hobby. Art deco-lågkrukke i glas, 200 kr. Boheme Hjem. Grå glasvase, 139 kr. House Doctor.
https://imgix.femina.dk/glas04.jpg

KØB DET BRUGT

Det er sæson for loppemarkeder, og er du på jagt efter farvet glas, er det et godt sted at starte. Her kan du være heldig at få rigtig mange fine sager til spotpriser. Orker du ikke menneskemængden og kapløbet på det lokale loppemarked, kan du på Instagram finde mange fine sager også i glas, brug hashtagget til at søge på det, du leder efter. God jagt. På billedet: Glasbord med messingstel, 3.695 kr. Gubi. Alle skålene er fundet brugt på hhv. loppemarkeder og Instagram.
https://imgix.femina.dk/glas05.jpg

HÆNGEVASER OG GLAS

Lav dine egne hængevaser af smukke glas og lidt lædersnøre. Du skal bruge: - Små glasvaser og glas i forskellige størrelser - Lædersnor - Krog Sådan gør du: Klip tre stykker lædersnor på ca. 100 cm, og bind de tre stykker sammen med en knude i enden. Bind også en knude i den anden ende. Hæng snoreophænget i en krog fra loftet eller fra vindueskarmen. Sæt en glasvase, et lille drikkeglas eller en glasskål med blomster i ophænget, og sørg for, at de tre snore sidder nogenlunde lige, så de holder fast om glasset. På billedet: Lædersnor, 250 cm, 54 kr. Panduro Hobby. Orange glasvase, 600 kr. Dora. Lille drikkeglas, 35 kr. @tussetingfinder på Instagram.
https://imgix.femina.dk/glas06.jpg

TIL ALLE SMÅTINGENE

Saml masser af smukke glas i farver, der matcher hinanden. Gå efter kander. lågkrukker og fine små skåle og brug dem til smykker, makeup, kontorartikler og andre småting. På billedet: Lille glaskande, 60 kr., lågkrukke i glas med guldbelægning i tern, 200 kr. Begge fra Boheme Hjem. Nopret glaskrukke med fladt låg, 199 kr. Ittala. Lågkrukke i facetslebet glas, 100 kr. @tussetingfinder på Instagram. Pensler, notesbøger m.m. er privateje.
https://imgix.femina.dk/glas02.jpg

STILLEBEN

Glas i forskellige former og nuancer ser smukke ud, når de er samlet i et stilleben. Gå efter forskellige højder og drøjder og brug gerne glassene på nye og anderledes måder. For eksempel kan et vinglas sagtens bruges som vase, ligesom en vase kan bruges til blyanter, pensler osv. På billedet: Glasbord med messingstel, 3.695 kr. Gubi. Lyngbyvase i gråt glas, 400 kr. Lyngby Porcelæn. Høj, grøn glasvase, 169 kr. House Doctor. Vinglas, 95 kr. Glas med bladmotiv, 10 kr. Orange drikkeglas, 30 kr. Alt fra Boheme Hjem. Læs også: Sådan bruger du farver i boligen Mere DIY: 10 ideer til loungestemning på din terrasse

Læs også