https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/bolig/tips-og-goer-det-selv/2013/01/1308-gardiner/1308-gardiner-art.jpg
Stil

DIY: Gardinerne er tilbage

21. februar 2013
af Kaul Production
Gardiner er tilbage i boligen - og i lige så mange forskellige afskygninger du kan forestille dig

2 forskellige gardiner, du selv kan lave:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/8b55c071b3644c6eb0997c7c09cda87e.jpg

Det florlette, sommerlige og blomstrede …
Her er vi tilbage til 60'ernes og 70'ernes sans for romantik og masser af blomster. Vi har syet ekstra lange gardiner af originalt Liberty-stof fra England. Liberty har produceret tekstiler siden 1800-tallet og nogle af mønstrene fås sågar endnu.

Sådan gør du:

Vi har syet dobbelte i toppen af gardinet der meget enkelt bundet over en gardinstang. I bunden og toppen af gardinet er lavet en bred søm, hvor vi har forstærket med lidt vliseline, da stoffet er ret tyndt.

Lav ekstra effekt ved at kombinere stofferne, så du f.eks. laver stropper i et andet mønster.

TIP: Hvis du virkelig vil dyrke looket her, så kombiner med florlette undergardiner med blonder eller transparente, og brug dem gerne ved de store vinduer, så man rigtig ser effekten.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/39cf38e236e54fbf8715750ffc68dbb8.jpg

Råt retrojeanslook i dine vinduer ...
Selvom vi har smidt rullegardinerne på porten og hylder de lange gardiner her, har vi alligevel valgt at vise et utraditionelt rullegardin, der er nemt selv at give sig i kast med. For rullegardiner behøver jo ikke at være hvide, de kan laves i lige præcis det stykke stof, du selv ønsker.

Sådan gør du:

Vi har syet rullegardinet ved at lave to baner centreret midt på stoffet. I banerne har vi lavet store knaphuller ved siden af hinanden, som bruges til at holde gardinet oppe via stropper. I toppen kan du montere det med velcro, så det nemt kan tages af og vaskes. Forneden laver du en løbebane, hvor du sætter en træstang i gardinets bredde, så det holdes pænt nede, når det hænger.

TIP: Du kan kombinere dit rullegardin med stropper i andre materialer eller farver. Sæt f.eks. læderstropper i eller mønstrede stropper til ensfarvet stof.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/793b4cbcbf7e4510acd5f23205639b8e.jpg

FEMINAs boligstylist Katrine Kaul har hovedet fuldt at gode ideer til, hvordan du selv kan gøre loppefund og billige standardmøbler unikke og eksklusive. Lad dig inspirere og forvandl dit hjem for næsten ingen penge.

Læs også