https://imgix.femina.dk/media/article/1438-botanik-tekstiler-prim.png
Stil

DIY: De fineste tekstiltryk

25. marts 2015
af Pernille Albers
Foto: Frederik Johs/Skovdal & Skovdal
Der findes et hav af skønne viskestykker i butikkerne, men mangler du et bestemt design til køkkenet, eller synes du bare, det er sjovt at lege med dit eget design, så er det ikke svært at designe dine helt egne.
Med hjælp fra firmaet Spektrum, der har specialiseret sig i trykrammer, kan du selv lave smukke blomstertryk på viskestykker eller andre tekstiler.

Du skal bruge

Viskestykker Sort-hvid illustration Olivengrøn stoftrykfarve (uniprint-pigment) Hvid stoftrykfarve (uniprint-pigment) Binder Plast-rakel Trykramme (rammen kan bruges mange gange, hvis den blot renses godt efter brug) Malertape

Sådan gør du

Søg på nettet eller i bøger efter blomsterillustrationer. Print ud, og tegn planten op med en sort tusch. Scan tegningen/illustrationen ind, og send den elektronisk til Spektrum (se mere info på spektrumtextil.dk). Efter få dage modtager du din trykramme med posten. Vask og stryg dine viskestykker, og placér dem på et jævnt underlag (voksdug eller lignende). Tape din trykramme på viskestykket med malertape. Bland en smule grøn farve i den hvide farve. Når du har den ønskede tone, skal farven blandes med binder. Læg et lag farve i den ene ende af trykrammen (hellere for meget maling end for lidt). Fordel malingen på hele rammen ved at køre med din rakel hen over rammen et par gange. Fjern overskydende maling forsigtigt med raklen. Løft trykrammen forsigtigt og se, om hele illustrationen er kommet med. Fjern trykrammen, og lad farven tørre godt. Fiksér trykket ved at stryge bagsiden i 4-5 minutter.Herefter kan viskestykket tages i brug. Med disse professionelle farver kan viskestykket sagtens tåle at blive smidt i vaskemaskinen. SE OGSÅ: DIY: Lav selv smukke bakker med blomstermotiv OBS: Det er en god idé at lave et par prøvetryk, så du er bekendt med teknikken, inden du starter med at trykke på dine viskestykker.
https://imgix.femina.dk/1438-botanik-tekstiler-body.png

Læs også