spisebord
Stil

DIY: Byg dit eget spisebord

9. september 2011
af Sidsel Zachariassen
Rachel kan bedst lide ting med en historie – og helst ikke færdige køb. Derfor kastede hun sig ud i at lave sit eget spisebord. Bordpladen er lavet af gamle gulvbrædder, og bordbenene, ja, dem har hun drejet selv

BYG DIT EGET SPISEBORD

https://imgix.femina.dk/legacy/media/b60f3a5652cc498fbb1bf3aea36bd99f.jpg
- Jeg er uddannet sløjdlærer, og som en del af min uddannelse skulle vi lære at dreje træ. Jeg kiggede i boligblade og så på gamle borde, og derefter tegnede jeg en skitse og kastede mig ud i at dreje fire ben, hvilket var et stort arbejde og krævede en del tålmodighed, da de bagefter skulle spartles mange gange, fordi træet slog revner, fortæller Rachel om det ambitiøse projekt.
- Jeg har fået et helt specielt spisebord, som lige har den størrelse og stil, jeg godt kan lide, men det vigtigste er, at det er mit eget arbejde, og bordet vil nok følge mig resten af livet.
Bag ved bordet hænger et af Rachels malerier - se mere på rachelz.dk

Sådan gør du:
Til bordpladen er der brugt gulvbrædder, som er limet sammen, så de ikke forskubber sig. Bordbenene er lavet på en drejebænk. Tegn på stolperne, hvor du ønsker at dreje. Dæk efterfølgende de store revner med træspartelmasse. Hvis du vil undgå revner, skal du bruge limet træ. Bordbenene er dyvlet og limet fast til rammen, og efterfølgende er rammen fæstnet på bordpladen med vinkelbeslag. Til sidst har bordet fået olie og en hvid oliemaling.

Det har det kostet:
Stolperne er fundet, og gulvbrædderne var tilovers, da vi byggede sommerhus. Derudover skal der bruges en dåse maling og noget træolie.

TIP
Du behøver ikke kunne dreje dine egne bordben for at lave et unikt spisebord. Gå efter forskellige ben på et loppemarked, og mal dem. Så kan du nøjes med at lave bordpladen selv.

Læs også: Ugens ide: En smart gallerivæg

Læs også