diy
Stil

DIY: 6 fine og nemme idéer i træ

18. september 2017
af Nadja Wehlitz ·
Foto: Pernille Enoch | wehlitzenoch.dk
Træ og naturmaterialer er oppe i tiden, og hvis du laver dine ting selv, er det kun et endnu større hit. Og nej, det kræver ikke, at du er tømreruddannet. Her er 6 nemme og brugbare idéer i træ.
Udstillingshylde Det bliver ikke meget nemmere end denne hylde. Og samtidig er den super dekorativ.
https://imgix.femina.dk/1736-diy-1.jpg

Læg et stykke træ eller en færdig købt hylde på to stakke med blade eller bøger. Du kan selv bestemme højden på hylden, men jo højere, jo mere ustabil. Brug hylden til at lave et fint stilleben på, eller lad et billede stå og have selskab af en plante eller to

Hylde fra Trævarefabrikernes Udsalg, vase fra Studio Arhoj, kunstbog og krus fra Stilleben, hånd i træ fra Hay, hvid urtepotte fra Kähler.

Planteopsats Brug planteopsatsen udendørs til krydderurter eller indenfor til dekorative grønne planter.
https://imgix.femina.dk/1736-diy-2.jpg
Du skal bruge brædder eller planter til at bygge den. Du laver planteopsatsen ved at bygge de fire ”tårne” op ét ad gangen. Start med at skære fire lige lange stykker brædder. Sæt dem sammen med søm til en kasse. Stil kassen på højkant, og sav evt. et stykke træ som top. Denne er det højeste tårn og kan bruges som bord. Sav herefter tre mindre, lige lange stykker, og sæt dem sammen i et hjørne, inden de sættes fast med søm på den første kasse. Byg flere kasser på på samme måde. Hvis kassen skal bruges udenfor, er det en god idé at give den noget træbeskyttelse. Plant forskellige planter i opsatsen – gerne nogle med langt løv, så det grønne hænger ud over kanten. Sort krukke og lille kurv med låg fra Hay, mønstret velourpude fra Au Maison, grå hørpude fra Stilleben. SE OGSÅ: Sådan pifter du din entré op Magasinholder Byg dit eget lille møbel til magasiner og bøger, der er smukke at have stående fremme.
https://imgix.femina.dk/1736-diy-3.jpg
Skær to stykker lyst træ i samme størrelse, ca. 50 x 30 cm. Skær en kile midt på begge træstykkerne, der går ca. halvvejs ind. Saml de to træstykker ved at kile dem sammen, så træet kan stå i et kryds. Slib alle kanterne med fint sandpapir. Stol fra Hay, stråhat fra Ikea.
Styr på nøglerne Hold styr på nøglerne med et cool nøglebræt, du nemt selv kan lave i træ.
https://imgix.femina.dk/1736-diy-4.jpg
Brug en træliste, f.eks. 5 x 5 cm, og skær den i den længde, du har brug for. Mål op og markér, hvor rillerne skal skæres. Skær rillerne med en sav, husk: Der skal kun skæres ca. halvvejs igennem træet. Puds efter med fint sandpapir. Lav nøgleringe ud af lædersnøre med træperler eller hulsten bundet i toppen. Perler og lædersnøre fra Panduro Hobby, sort træknage fra Trævarefabrikernes Udsalg, taske fra Stilleben. TIP:Er du ikke selv sej med en sav, kan du få skåret de fleste af udskæringerne i dit lokale byggemarked. Så skal du bare samle selv. Rammer Gallerivægge er et hit, især hvis du mixer forskellige rammer. Supplér med disse alternative ophæng, som du selv kan lave, og hvor det er nemt at skifte dine print ud ofte.
https://imgix.femina.dk/1736-diy-5.jpg
Sav to sæt lister (4 lister i alt) i samme længde. Længden skal svare til længden på den øverste kant af dit print. Sæt magnettape på indersiden af listerne, så de kan sidde sammen to og to. Skru et par små øskner i de lister, der skal sidde øverst, og sæt bånd eller snor igennem som ophæng. Sæt dit billede fast mellem listerne. Små øskner og magnettape fra Panduro Hobby, billeder og print fra Stilleben. TIP: Træ er smukt som kontrast til en indretning i f.eks. sort, hvid og grå. Sidebord Med dette lille bord til at sætte på armlænet af din sofa, skal du ikke længere bøvle med, hvor kaffekoppen skal stå, når du er landet i sofaen.
https://imgix.femina.dk/1736-diy-6.jpg
Mål højden på dit armlæn, og sav to stykker træ i den størrelse, du har brug for. Mål og sav herefter toppen, som selvfølgelig skal passe med bredden på dit armlæn. Giv de to sidestykker lidt trælim i kanten, inden de skrues på topstykket med et par skruer. Slib kanterne med fint sandpapir. SE OGSÅ: 8 blå idéer til dit hjem
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også