perleplader
Stil

DIT: De fineste ophæng med perleplader

6. september 2017
af Gabriella Hansen
Det kan være ren meditation at sidde og putte perler på perleplader. Vikler du snor om perlepladerne, får du de fineste ophæng. Få kreablogger frk. Hansens opskrift på, hvordan du gør.

LAV SELV DE FINESTE OPHÆNG MED PERLEPLADER

PRØV OGSÅ: Trendy julepynt med perleplader Diy-idéen er fra Gabriella Hansens nye bog Kreatid. Gabriella er kvinden bag bloggen Frkhansen.dk, hvor hun deler ud af sine kreative idéer – lige fra strik til perleplader. Bogen koster 149 kr. på Saxo.com. Læs mere på Frkhansen.dk og følg @kreatid på Instagram.
https://imgix.femina.dk/1734-perleplader-bog.jpg
Du skal bruge • Hama-perler • Snor/tråd • Bagepapir • Perleplader i forskellige størrelser og former • Strygejern • Saks
https://imgix.femina.dk/1734-perleplader-1.jpg
1. Start med at lave perlepladen. Lav altid to rækker perler for at få en stærk perleplade at arbejde med, når du senere skal arbejde med snoren. Her er brugt en rund og en sekskantet perleplade. Stryg den færdige perleplade på begge sider. Når du har strøget den, så læg den gerne i pres under en tyk bog eller lignende. Så undgår du, at perlepladen buer. Fjern først bogen, når perlepladen er helt afkølet.
https://imgix.femina.dk/1734-perleplader-2.jpg
2. Klip et stykke snor på ca. 5 meter. Hold den ene ende af snoren i den ene hånd, og før den anden skråt ned på modsatte side af perlepladen. At snoren ligger skrå på perlepladen, er det, der skaber effekten med hullet i midten til sidst.
https://imgix.femina.dk/1734-perleplader-3.jpg
3. Brug den anden hånd og fortsæt med at vikle snoren omkring perlepladen. Snoren skal vikles med urets retning rundt om perle­pladen. Fortsæt rundt, og sørg for hverken at vikle for stramt eller for løst.
https://imgix.femina.dk/1734-perleplader-4ny_0.jpg
4. Når du er halvvejs rundt, begynder snorene at lægge sig der, hvor der allerede er snor. Du skal bare lade som ingenting og fortsætte med at vikle rundt. Nu er det dog ikke nær så tydeligt at se, hvor langt du er kommet, som før der lå snor.
https://imgix.femina.dk/1734-perleplader-5.jpg
PRØV OGSÅ: Sådan binder du en vild grøftekantsbuket 5. Når de to ender af snoren mødes samme sted, er du i mål og kan afslutte ved at binde en knude. Den første kan være ret vanskelig at lave. Hold ud, når først du har teknikken, er det nemt! Nogle slags tråde slår nemmere knude på sig selv end andre. Driller snoren, så prøv at skifte den ud med en anden. 5 meter snor er meget at holde styr på.
https://imgix.femina.dk/1734-perleplader-6.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også