https://imgix.femina.dk/media/60efe85112cd43adbc8774a4e24e39c0.jpg
Stil

Det er nu, dræbersneglene skal dræbes

23. juni 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Dræbersnegle kan spise sig gennem din have – her er nogle gode råd til, hvordan du kan begrænse den hærgen i haven

Dræbersneglen, den iberiske skovsnegl, den spanske skovsnegl - kært barn har mange navne. Dræbersneglen er i hvert fald et stort problem for mange haveejere pga. dens store appetit på planterne i haven, og den er faktisk kannibal i forhold til sine svækkede og døde artsfæller.

Masseforekomster af dræbersnegle kan rasere køkkenhaver og planter, og de forrykker også økobalancen i forhold til den hjemmehørende sorte skovsnegl.

Problemet med dræbersneglen er desværre også, at der ikke findes en metode, der med 100 pct. sikkerhed holder dem væk for bestandigt. Selvom de kan bekæmpes lokalt, er det stort set umuligt at udrydde dem i Danmark.

Læs mere: Sommerregn vil give massiv myggeplage - her giver vi dig et par gode råd til at undgå myggene

John Henriksen, der er tidligere slotsgartner ved Gråsten Slot og landskabsarkitekt, giver på Bolius.dk nogle råd til, hvordan dræbersneglene kan holdes væk:

8 gode råd

- Du kan bruge sneglehegn til at indhegne de områder, du gerne vil holde sneglene væk fra.

- Vær sikker på, det rent faktisk er en skadelig dræbersnegl, du rammer. Der findes nemlig mange sneglearter, og det er ikke alle, der er skadelige.

- Gå runder i haven og saml dræbersneglene sammen. Hæld kogende vand ud over dem - de dør med det samme. Eller klip dem over og smid dem ud.

- Herefter kan de smides i kloakken, skraldespanden eller begraves i blomsterbedet.

- Sørg også for at samle snegleæggene ind. De er runde, hvidlige og med en tynd skal.

Læs mere: Sommer er ikke kun lig med myg. Her kan du få lægens råd til, hvordan du undgår at blive bidt af en skovflåt.

- Dræbersneglenes æg ligger typisk i klumper med 20-30 stk. Æggene kan indsamles ved midsommer og vinteren igennem, og du ødelægger dem ved at knuse dem eller hælde kogende vand over.

- Snegle elsker øllens gærede lugt. Så lav evt. en ølfælde, hvor sneglene drukner.

- Lok sneglens fjender til. Det kan f.eks. være pindsvin, frøer, løbebiller og fugle, der gerne vil spise æg eller snegle.

Læs også