Kvinde med tatovering
Stil

Denne tatovering trender lige nu

2. oktober 2019
af Mina Knudsen, kk.no
Foto: Panthermedia og Pinterest
En bestemt type tatoveringer kommer vi til at se meget mere til fremover.

Skal, skal ikke? Det at få en tatovering er for nogle af os et stort valg, men i løbet af de sidste år er det at få en tatovering blevet mere og mere almindeligt. I dag er det ikke ualmindeligt at se både unge og ældre med én eller flere tatoveringer. Nogle bliver til og med så glade for dem, at de får blæk på hele kroppen.

Tatoveringer har efterhånden været populære i flere år nu, og på den tid har tendenserne også ændret sig. Vi husker sikkert alle tribal-tatoveringerne, der hærgede i 90’erne, de kinesiske tegn og citaterne i kursiv? Den tid er forbi os, siger eksperterne.

Nu er det nemlig de minimalistiske og geometriske tatoveringer, vi vil have.

- Trends kommer og går, men jeg tror, minimalismen bliver i modebilledet et godt stykke tid endnu. Den kombineres ofte med den traditionelle tattoo-stil. Et cool og rent udtryk, siger Tommy Berntsen, der arbejder som tatovør hos Svartblekk Tattoo Studio i Trondheim i Norge.

LÆS OGSÅ: Specialisten: Tænk dig om, inden du får lavet en tatovering

Flere med ansigtstatoveringer

Han har tidligere fortalt, at det også har ændret sig, hvor på kroppen folk gerne vil tatoveres.

- Vi ser for eksempel, at fingrene er et meget populært sted, også selvom man ikke har særlig mange tatoveringer i forvejen. Sådan var det ikke førhen, hvor fingrene ofte kun var et sted for dem, der i forvejen havde hele kroppen fyldt med blæk.

Men det er ikke kun på fingrene, vi får lavet små tatoveringer nu. En hurtig søgning på Pinterest og Instagram viser, at flere vælger at få lavet små tatoveringer på og bag øret.

Er det en ny trend?

- Det er helt klart blevet trendy at tatovere ørene. Små minimalistiske illustrationer og skrifttyper er de to ting, der går igen, siger Tommy Berntsen og tilføjer:

- Ansigtstatoveringer er også blevet mere populært. Her er det tit små symboler og skrift, der er særligt populært.

LÆS OGSÅ: Gode råd til tattoo-novicer

Minimalistiske tatoveringer er fortsat ”in”

Kari Kjelskøy, der er tatovør ved Memento Tattoo i Oslo i Norge, har tidligere fortalt til kk.no, at vi går mere og mere bort fra farvetatoveringer. I stedet skal tatoveringerne være helt sorte nu.

- De skal være små, og de skal være sorte. Det er såkaldt ”hipster-tatoveringer”, der er in nu. Geometriske mønstre og mandalamønstre, siger hun og tilføjer, at hun har stor tiltro til, at det er en trend, der vil forsætte de næste år.

OBS: I Danmark er ifølge loven ulovligt at tatovere på hals, hænder og i hovedet - med undtagelse af såkaldt kosmetiske tatoveringer, også kaldet permanent makeup såsom tatovering af øjenbryn, læber osv., som udføres af særligt uddannede personer.

Læs også