blazer
Stil

Denne jakketype kommer vi til at se meget mere til i år

10. april 2019
af Line Sekula og webredaktionen
Foto: Ditte Capion og PR
Hvor vi sidste år ikke kunne få nok af sneakers i alle udgaver, vil vi i år komme til at se meget mere til den oversize blazerjakke, der er udnævnt til at være et af 2019s helt store modehits.

Hvis vi skal tro på, hvad trendguruerne dikterer, kommer vi ikke udenom at skulle iføre os den oversize blazer i år. Trenden er en udløber af en anden af tidens dominerende trends, nemlig power-suitet, der er napset direkte fra de gode gamle 80’ere.

Den oversize blazer var bl.a. repræsenteret på catwalken til New York Fashion Week AW/19, og selvom blazerjakken aldrig rigtig har været gået af mode, skal den i 2019 – til forskel fra tidligere sæsoner - være både bredere og længere i snittet. Altså ikke nogen smalle og figursyede silhuetter.

Til gengæld må du gerne sætte et bælte i taljen for at give lidt facon. Og når vi når lidt længere hen på forårssæsonen, vil den fungere fremragende som en lækker udendørsjakke.

Style gerne den oversize blazerjakke med løse lag og bløde silhuetter, og når vi rammer sommeren, vil den også gøre sig godt med et par shorts til.

LÆS OGSÅ: Denne trend fra fortiden bliver sommerens helt store modefænomen

Her får du tre bud på, hvordan du bruger den oversize blazer – på jobbet, i fritiden og til festlige lejligheder:

Sæt 1: Job

Jeans gør blazerens formelle look lidt mere afslappet. Det giver et godt spil mellem hverdag og fest, hvis du mixer den med et par lave stilletter og en t-shirt med print.

https://imgix.femina.dk/oversize-blazer-hverdag2.jpg

Sæt 2: Fest

Blazeren gør sig godt sammen med en ærmeløs kjole og giver et fint festlook, uden du behøver at føle dig alt for bar.

https://imgix.femina.dk/oversize-blazer-fest.jpg

Pailletkjole fra Zara, 299 kr. Blazer fra Birgitte Herskind, 1.599 kr. Ring fra Line & Jo, 1.500 kr. Sandaler fra Topshop, 360 kr.

Sæt 3: Fritid

Et par flade sko og en sød kjole givet et casual, lækkert look. Sørg for at holde alt andet på dit outfit afslappet og i rare materialer, så det kun er blazeren der ligger inde med det fine snit.

https://imgix.femina.dk/oversize-blazer-fritid.jpg

Kjole fra Nué Notes, 1.000 kr. Blazer fra Birgitte Herskind, 1.599 kr. Armbånd fra Anni Lu, 350 kr. Cardigan fra Rosemunde, 999 kr. Sko fra Converse, 800 kr.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også