cykelshorts
Stil

Denne trend fra fortiden bliver sommerens helt store modefænomen

6. marts 2019
af moderedaktionen
Foto: PR og instagram
Måske var du én af dem, der frejdigt trak i cykelbukserne i starten af 90'erne - og siden da lagde dem bagerst i skabet i troen på, at du aldrig skulle iføre dig dem igen. Men tro om igen - for det bliver denne sommers helt store trend, hvis man skal tro både designere, kendisser og influencers.

Om du kommer til at glæde dig til sommerens helt store modetendens, afhænger helt af, om du er frisk på at tage en tur tilbage til start-90'erne, for det er nemlig den berygtede cykelbuks, der gør sit comeback i modebilledet. Tendensen startede allerede sidste sommer, da cykelbuksen pludselig begyndte at dukke op flere forskellige steder og på både catwalks, influencers og firstmovers.

Sidst mange af os så den, var for omkring 30 år siden - gerne tilsat en stor, løs bomulds t-shirt fra Esprit, Jackpot eller Fransa. Men nu er det altså i nye klæder, den lille stramme buks vil slå sine folder.

Prinsesse i cykelshorts

De sporty shorts ramte modebilledet første gang i 1980’erne, hvor man flåede puderne ud for at tage dem på i byen. Tendensen spredte sig videre til 1990’erne hvor selveste Prinsesse Diana blev spottet iført shorts, sweatshirt og sneakers. Et look, som mange designere har taget til sig de seneste sæsoner.

Sådan styler du med cykelshorts

Der er forskellige måder at style dem på, men vi har samlet tre hele looks som kan inspirere dig til brug af de moderne shorts.

Look 1: Chikt aftenlook

Der er noget chikt over it-pigen Pernille Teisbæks look - med kontrasten mellem de sporty cykelshorts og den feminine chemise bluse. Miks de to komponenter sammen, hvis du vil have et lækkert, festligt look til de sene sommernætter. Husk stiletterne, da det piller det hverdagsvenlige af looket.

Få looket:

https://imgix.femina.dk/cykelshorts-pernille_2.jpg

Fra venstre: Cykelbukser fra Zalando, 129 kr., solbriller fra Lespecs, 380 kr., stiletter fra Aldo, 650 kr., øreringe fra Zara, 99 kr., skjorte fra Zara, 449 kr.

LÆS OGSÅ: De største modetendenser til sommeren 2019

Look 2: Klassisk til jobbet

Stylisten Sophia Roe er kendt for sin klassiske og sofistikerede stil, og hun har formået at inkorporere cykelshortsene som en del af den klassiske garderobe. Kombineret med en oversize blazer og en klassisk skjorte er det et godt hverdagslook til kontoret.

Få looket:

https://imgix.femina.dk/cykelshorts-sophia_0.jpg

LÆS OGSÅ: 5 nemme måder at style den klassiske t-shirt på

Look 3: Sporty afslapning

Realitystjernen og modeikonet Kim Kardashian bliver konstant set i hendes mand, rapperen Kanye Wests, nyeste kollektioner. Hans kollektioner oser af sporty items som hættetrøjer og cykelshorts. Looket her er måske lige vovet nok for de fleste af os - men kombinationan af sneakers og sweatshirt er værd at lægge mærke til.

Få looket:

https://imgix.femina.dk/cykelshorts-kin_1.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også