Catherine Zeta Jones - mermaidcore
Stil

De kendte har taget en særlig "våd" trend til sig

22. februar 2023
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: Vianney Le Caer/AP/Ritzau Scanpix
Nu skal vi alle ligne ... havfruer?

Denne artikel blev første gang bragt af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Selv om bølgerne ikke umiddelbart gik højt på den røde løber under årets BAFTAs, der fandt sted søndag den 19. februar 2023 i London, så satte havet alligevel sit tydelige præg på aftenens garderober.

Blandt de mange smukke kjoler og vilde looks var der særligt et tema, der gik igen blandt mange af stjernerne, og understregede, at vi kun har set starten på en af de mest interessante tendenser for året.

For den TikTok-fødte trend 'Mermaidcore' var ikke til at overse på den røde løber, hvor bølgende slæb, smukke undervandsfarver og havfrueinspireret makeup var at spotte på flere stjerner.

Nok er der ikke meget 'core' over gallakjoler, men det afholdte os alligevel ikke fra at bide mærke i det havinspirerede referencer.

BAFTA
Skuespiller Tatiana Korsakova i kjole fra Fovari.
Foto: Isabel Infantes/AFP/Ritzau Scanpix

Selv om navnet på tendensen antyder, at det kun drejer sig om havfruer, er det dog alt det, du forbinder med havet og smukke undervandsmiljøer, der gjorde sig gældende på den røde løber. Fra brusende bølger til våde detaljer.

Således valgte både model og skuespiller Tatiana Korsakova og Catherine Zeta-Jones kjoler med smukke tylslæb, der ledte tankerne hen på bløde bølger.

Mens Korsakova var en i en mere bogstavelig fortolkning med sin lyseblå kjole, gik Catherine Zeta-Jones med en kjole af den libanesisk-italienske designer Tony Ward, der lignede en slags flydende koraller med organiske detaljer i funklende koralfarver.

BAFTA
Catherine Zeta-Jones i kjole fra Tony Ward.
Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP/Ritzau Scanpix

Også en af stilfavoritterne på den røde løber, Jodie Turner-Smith, kanaliserede glitrende og eventyrlig havfrue.

Med sin violette Gucci-kjole besat med funklende krystaller, bløde fjer og gennemsigtige detaljer var det svært ikke at tænke på fantasy-universets version af havfruer, kaldet sirener.

Det blev kun underbygget af stjernens matchende makeup, hvor de lyse fregner nærmest lignede små hentydninger af havfrueskæl.

BAFTA
Jodie Turner-Smith i Gucci.
Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP

Også skuespiller Dolly de Leon, der fik sit gennembrud i Ruben Östlunds anmelderroste film 'Triangle of Sadness', troppede op i en skulpturel kjole designet af den filippinske designer Rajo Laurel.

Den champagnefarvede kjoles organiske udformning er inspireret direkte af de Leons kærlighed til havet og er en hyldest til Filippinernes hav. Netop derfor er kjolen også blevet døbt 'Alon', der er det filippinske ord for bølger, fortæller designeren i et interview til Tatler Asia.

BAFTA
'Triangle of Sadness'-stjernen Dolly de Leon i kjole fra Rajo Laurel.
Foto: Isabel Infantes/AFP/Ritzau Scanpix

Skuespiller Wallis Day var også blandt dem, der gav et et nik til havets verden på flere måder.

Kjolen fra mærket Lever Couture trak på referencer fra en mere dyster ende af oceanerne med grålige nuancer og hårdere materialer, der dog var blevet brugt på en måde, så kjolen alligevel fik et snert af bløde bølger.

For at toppe referencen til havet var skuespillerens korte hår stylet i en wet look-frisure, der kun gjorde illusionen endnu mere signende for tendensen, som vi helt bestemt kommer til at se mere af i både garderoben og beautyskabet gennem året.

BAFTA
Skuespiller Wallis Day iført Lever couture.
Foto: Isabel Infantes/AFP/Ritzau Scanpix

Læs også