Dækket påskebord i grønne forårsfarver
Stil

Dæk et smukt påskebord

16. marts 2023
af Stylesystemet
Foto: Trine Bukh
Skab en smuk ramme om en hyggelig påskefrokost. Invitér naturen ind, og dæk et magisk påskebord med afstemte grønne nuancer og nyudsprungne grene.

Det er blevet påske og dermed også tid til påskeæg, hygge og ikke mindst god mad i godt selskab. Men hvad skal der mon på bordet ud over maden?

Står du for årets påskemiddag, har du garanteret gjort dig tanker om, hvordan påskebordet skal dækkes. Hvis du mangler lidt inspiration, kommer vi dig til undsætning lige her.

7 tips til at dække et smukt påskebord

Herunder finder du syv konkrete tips til, hvordan du kan dække et flot bord, der imponerer gæsterne til årets påskemiddag.

Hæng pynt på friske forårsgrene

Vase med friske forårsgrene pyntet med påskeæg på påskebordet

Påskens udgave af et juletræ er de friske forårsgrene pyntet med alt dit bedste påskepynt. Det er en nem måde at skabe en masse påskestemning og liv til påskebordet. Her er grenen pyntet med forskellige påskeæg og fjer.

Dæk op med arvestykker og loppefund

Påskefrokostbord pyntet med påskeæg og stel i grønne nuancer

Skab kontrast på påskebordet ved at mikse moderne glas og tallerkner med arvestykker og loppefund. Vil du gerne have bordet til at emme af påske, kan du peppe borddækningen op ved at placere et dekoreret æg i skeen. Bestikket her er fundet på loppemarked.

Lav selv marmorerede påskeæg

Marmorerede påskeæg der pynter på forårsgrene

Påske lægger også op til kreativ hygge med hjemmelavet pynt. De marmorerede æg kan laves ved at male det i den ønskede farve og derefter “kramme” farven af igen med lidt køkkenrulle. Du kan gentage processen, indtil du synes, det ligner marmorering. De pynter så fint på en forårsgren og giver den helt rette stemning på påskebordet.

Pynt med en påskeklassiker: Fjer

Fjer og påskeæg der pynter på påskebordet

Fjer er næsten ikke til at komme uden om, når vi pynter op til påske. De er fine og dekorative og fås i alle størrelser og varianter, så du kan vælge lige præcis dem, der passer til dit farvetema. Her er de lagt lidt tilfældigt på bordet og pyntet med vagtelæg og friske blomster.

Gem overraskelser i et særligt påskeæg

Lågkrukke formet som et påskeæg

Der findes meget fint påskepynt, men særligt lågkrukker i keramik udformet som æg finder du mange søde udgaver af. De pynter så fint, og så kan de holde på en lille overraskelse som mørk chokolade eller marcipanæg. Dine gæster vil elske dig for det.

Skriv personlige bordkort

Personlige bordkort på påskebordet

Bordkort viser dine gæster, at du på forhånd har tænkt over, hvordan påskefrokosten bliver mest hyggelig for alle. Tegn en oval form, og klip alle de æggeformede bordkort, du skal bruge, ud i tyk karton. Placér dem lidt diskret i servietten, og lad dine gæster gå på opdagelse.

Skab små påskeuniverser

Kuppel med mos, påskeæg og fjer på påskebordet

Lad påskestemningen brede sig, og skab små universer i glaskupler. Til at understrege den grønne stil er der her brugt pudemos i bunden og sat en lille troldhasselgren ned i. Læg et vagtelæg ved sammen med en fin fjer.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også