https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1323-camping-prim.jpg
Ny ferieform:

Camping er blevet cool

31. maj 2013
Af Kaul Productions 05/31/2013 - 12:00
Smid alle forestillinger om kæmpe kørende skure med beigebrunt indmad beboet af ølmaver og campinghabitter væk. Campingliv anno 2013 handler om det simple liv i en lækker retrovogn sat i stand, så den ligner et designhotel på hjul.

Hvorfor egentlig rejse langt sydpå, når man kan bo super hipt og billigt i en nyistandsat campingvogn med både udekøkken, en blændende udsigt til havet, cool møbler og masser af søde naboer?

Måske er det moderne campingliv svaret på den perfekte ferie for os fortravlede mennesker, der alle må kæmpe lidt ekstra og med færre penge til at gøre det hele med. Efter et årti, hvor det ikke kunne blive eksotisk nok, og hvor vi skulle overgå hinanden i unikke og dyre destinationer og eventyr for hele familien, er tiden kommet til at drosle lidt ned og ”downsize” ferien. Camping er nemlig langt billigere end ferier sydpå, de er gode for miljøet, og så tvinger de os til at underholde os selv og hinanden uden de store effekter.

Læs også: 40 skønne terrasser - hent inspiration og stjæl ideerne

Små designhoteller på hjul

Marianne Ingvardsen har sat cool camping på programmet herhjemme. Hun står bag firmaet DesignCamp, der opkøber og sætter gamle retro campingvogne i stand, så de ligner noget der er, ja taget ud af et boligblad. Hun holder til i Odense, hvor hun midt i et industrikvarter har en kæmpe lagerhal fyldt til bristepunktet med effekter, der kan gøre enhver filmregissør grøn af misundelse. Stedet huser både Mariannes værksted og showroom, og udenfor står gamle vogne med mange kilometer og rare ferieminder i hjulene. De gamle vogne får et velfortjent facelift og sættes på krogen hos nye familier, der kunne tænke sig en specialdesignet vogn.

Og transformationen er imponerende. For selv om alt stort set bliver revet ud af vognene, når de restaureres, bevarer de stemningen og det autentiske, og de gamle rullende parcelhuse bliver forvandlet til en dukkehusudgave af et designerhotel med tapeter i grafisk design, specialdesignede køjesenge, Panton-lamper og loungesofaer.

Fakta

Istandsatte og fuldt møblerede vogne koster mellem 25.000 og 100.000 kr. Se mere på design-camp.dk

Læs også