https://imgix.femina.dk/media/article/signe_drivhus1.jpg
Stil

Boligredaktøren: Tips til drivhuset

13. maj 2016
af Signe Munk Lund
Jeg har et lille drivhus bagerst i min have. Det bliver primært brugt til at dyrke grøntsager og krydderurter i, men går jeg meget op i, hvordan det ser ud. Her er et par tips til drivhuset - og hvad du kan shoppe til det.

Jeg er den glade ejer af et drivhus. Altså virkelig glade ejer! Det er kun min anden sæson i år, så gejsten og ambitionsniveauet er stadig højt. Det er ikke noget stort drivhus, for det var der ikke plads til i vores have. Jeg gad ellers godt have haft ét, hvor der både var plads til masser af planter og til en sofa eller hyggekrog i den anden ende. Jeg må nøjes med planterne, og så er der blevet plads til enkelt stol.

Lige som så mange andre har jeg kapilærkasser til mine planter, så de ikke skal vandes hele tiden. Jeg synes dog ikke at hvide flamingo-kasser er særlig pæne at være i nærheden af, så jeg (eller faktisk min mand) har bygget kamuflerende kasser til dem, som jeg har malet i samme farve som drivhuset, nemlig grønne. Jeg fik skåret finérpladerne ud i de rette mål i Silvan, og så var det ingen sag at sætte dem sammen til kasser. De er uden bund.

https://imgix.femina.dk/drivhus2.jpg
https://imgix.femina.dk/drivhus1.jpg
https://imgix.femina.dk/drivhus3.jpg

I forhold til at mit drivhus jo primært er et væksthus, bruger jeg faktisk en del krudt på, at det skal se pænt ud. Det vil sige, tingene må gerne passe sammen i farver og materialer. Jeg kører et tema med grøn, natur, flet. (Scroll ned og se et galleri med alle de ting, jeg ønsker mig lige nu!)

Inspiration og gode ideer

Jeg bliver derfor også altid inspireret, når jeg ser andre, der går op i, hvordan deres drivhus er indrettet. I det nyeste nummer af INDRET viser vi Charlotte Lindells orangeri. Hun har skabt en fin oase, hvor der både er blevet plads til hyggekrog og til planter. Især i forhold til hendes plantekasser og potter, har hun nogle inspirerende ideer, synes jeg. Der findes lidt flere billeder, end der var vist i bladet. Dem får I her:

https://imgix.femina.dk/charlotte-06_0.jpg
https://imgix.femina.dk/charlotte-04_0.jpg
https://imgix.femina.dk/charlotte_lille.jpg

Jeg synes, det er en genial ide, Charlotte har fundet på til sine planteposer, som jo ikke er pæne at kigge på. Hun har taget en helt almindelig papirpose til haveaffald, vendt den på vrangen og har trukket den ud over plantesækkene. Hendes kapilærkaser har hun - ligesom jeg - skjult. Hun har blot brugt pileflet.

Se hele Charlottes bolig her

Læs også