møbelklassikere
Bolig

Sådan spotter du fremtidens møbelklassikere

7. marts 2019
af Mette B. Seerup & Josefine Rubeck
Hvordan finder du møbler, som kan overleve de mange skiftende boligtrends og holde for evigt? Vi har samlet 11 design, som med deres simple formgivning og holdbare materialer har potentiale til at blive fremtidens store klassikere.

FREMTIDENS MØBELKLASSIKERE

Det klassiske udtryk Det er ikke svært at finde nye klassikere i dansk møbeldesign. Mange af tidens eftertragtede møbeldesign er moderne fortolkninger af gamle klassikere og dermed designet ud fra en simpel filosofi. Når du skal på udkig efter nye klassikere, så gå efter et simpelt design, hvor materialet er i fokus. Vælger du et møbel i et enkelt og klassisk design, får du et møbel, du aldrig bliver træt af, og som du altid kan have stående i dit hjem, selv om du skifter farverne på væggen og inventaret omkring.
Det gode håndværk Danske designere har ry for godt håndværk og snedkertraditioner, så investerer du i dansk design, får du med stor sandsynlighed et møbel, der holder for evigt. Gå efter naturmaterialer som træ og læder, når du køber møbler. De patinerer flot og bliver kun smukkere med tiden. Når et møbel holder i årtier, er det bæredygtigt i sig selv. Men i dag er der også kommet større fokus på, hvorvidt møblerne er miljørigtigt produceret. Hvis du vil investere i et møbel med god samvittighed, så gå efter FSC-certifikatet, som er din garanti for, at træet er fra en FSC-skov, hvor der ikke bliver fældet mere træ, end hvad skoven kan nå at reproducere. Selv om klassisk design kan synes dyrt, kan det på længere sigt blive en god investering. Takket være de gode materialer og det klassiske udtryk vil de nemlig ofte holde længere end billigere møbler. LÆS OGSÅ: Disse ting kommer vi til at se meget mere af i 2019 FÅ INSPIRATION TIL FREMTIDENS MØBELKLASSIKERE I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også