boligtrends 2019
Stil

Bolig: Disse ting kommer vi til at se meget mere af i 2019

16. januar 2019
af Karoline Mathilde Rasmussen
Foto: Stylesystemet og Instagram
Det sidste år har både budt på unikakunst og keramik, brændte farvetoner, træ og flet. Tager vi nogle af tendenserne med ind i 2019 – og er der nogle nye på vej? Få boligstylistens vurdering her.

Vi skal ikke mange år tilbage, før sort, hvid og stringente linjer var dominerende i boligindretningen. Eftertiden er der kommet meget mere farvelade og personligt islæt på banen, og 2018 var for alvor et år, hvor vi udfordrede både farvevalg og faconer. Hvis man spørger Majbritt Olsen, som er boligstylist og indehaver af Stylesystemet, er det ting, vi tager med os videre ind i 2019.

"Den stærkeste tendens i 2019 er sammensætningen af alting. Hvor farver, striber, blomster, prikker og formsprog mødes i skarp forening, og hvor håndplukkede elementer og personligt udvalgte ting udgør den største styrke i indretningen. Katalog-looket og det strømlinede er yt og dét at tingene matcher hinanden alt for godt er fortid," forklarer hun.

"Det kræver en vis disciplin at sammesætte alt fra forskelligartede retninger, men det kan sagtens lade sig gøre. Udvælg enkelte farver i rummet og lad disse gå igen, ligesom du kan indrette med ting, som trækker nogle af de samme referencer. Det giver ro til rummet," siger Majbritt.

5 gode bud på store boligtendenser i 2019:

#1: Farvet glas og keramik

Keramik har længe været en uundgåelig del af vores køkkener, og sådan bliver det nok ved med at være et stykke tid endnu. I år kan vi forvente, at glas i forskellige farver, størrelser og former kommer til at give keramik hård kamp til stregen. Heldigvis kan du sagtens kombinere keramik med glas for et mere personligt og uspoleret udtryk.

#2: Krom og 80'er-vibes

At bruge metaller i indretning har efterhånden været populært i mange år. Først var det kobber, så blev det messing, og nu lader det til, at det nye, populære metal er krom. Det er allerede blevet introduceret for flere af os i den mere "nipsede" afdeling, men vi kan forvente, at krom også bliver en del af vores møbler, både stole, borde, og hvad du ellers kan komme i tanke om. Glasplader kommer ligeledes til at få en renæssance, så vi kan for alvor forvente nyfortolkede 80'er-referencer i boligindretningen.

#3: Blomster - tørrede og spraymalede

Friske blomster og planter er stadig et hit, men den nyeste tendens, der allerede er begyndt at vinde indpas, er tørrede og spraymalede blomster. De er ikke blot smukke at kigge på, men de har også den væsentlige fordel, at de holder i evigheder. Du kan lade dem stå alene, og du kan pifte dem op i vaser sammen med nogle friske, enkle blomster.

#4: Håndplukket kunst

I flere år har kunstplakater hittet, men også kunst i al almindelighed har fået meget mere opmærksomhed og den tendens kommer vi til at se mere til i 2019. Flere vælger nemlig i stigende grad at bruge flere midler på håndplukket kunst for at skabe personlighed i indretningen. Kunst er med til at skabe et stærkt, visuelt udtryk og så holder det i mange år, som passer godt til hele den bæredygtige måde, som mange af os vælger at leve på netop nu.

#5: Farverige vægge

Selv om hvide vægge nok stadig mere er reglen end undtagelsen, ser vi oftere og oftere rum malet i farverige nuancer. Det samme gælder for vores valg af møbler, puder, service og interiør i det hele taget. Der er kommet mange flere farver ind i indretningen og det forsætter med fuld fart i 2019. Tidligere har vi set et nedtonet tone-i-tone look, hvor 2019 bliver året, hvor vi kommer til at mikse hele farvepaletten samtidigt.

https://imgix.femina.dk/boligtrends-farver-2019-stue_0.jpg

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også