Christian_
Bolig

Når han vælger ting til sin lejlighed, går en særlig tanke igen

24. januar 2024
Af Karen Maj Kornum
Foto: Line Thit Klein
Hos Christian Schleisner er alt fra kitschede loppefund til italienske glaslamper nøje udvalgt. Han omgiver sig nemlig kun med ting, der fortæller en historie, når han med mavefornemmelsen som rettesnor indretter lejligheden på Frederiksberg.  

Når man besøger Christian Schleisners lejlighed på Frederiksberg, er man ikke i tvivl om, at det netop er ham, der bor i højloftede rum fyldt med kunst og skulpturelle møbler.

Christian har nemlig svært ved ikke hive sit arbejde som stylist med ind i sin indretning. Han elsker farverne fra modebranchen, men der skal samtidig være en balance i hjemmet, og derfor er alting også nøje udvalgt.

Hvem & Hvad

Hvem

Christian Schleisner, stylist. Følg ham på @stylist_christian.schleisner.

Hvad

Lejlighed på 100 m² på Frederiksberg i København.

– Stort set alle de ting, jeg har i min lejlighed, har en personlig betydning for mig. Jeg ville ikke kunne have noget stående, som bare stod og var meningsløst og som ikke fortalte en historie fra mit liv på en eller anden måde, siger Christian, der har fundet mange af sine ting på rejser rundt omkring i verden:

Organiseret rod hitter

Organiseret rod hitter

Femina update | 21 min

– På en rejse til Barcelona for snart seks år siden, fandt jeg to Murano-lamper i en vintagebutik. Vel vidende at de ikke kunne være i mit daværende hjem, måtte jeg have dem. Så dem fragtede jeg med hjem, hele vejen i min håndbagage og lagde dem i en gemmer.

– Jeg vidste, at jeg en dag ville få et hjem, hvor de skulle være. Og nu hænger de så smukt her over min sofa. Sådan har jeg gjort med mange ting gennem tiden.

https://imgix.femina.dk/2024-01-12/christian0253.jpg
Tænk ud af boksen, når du arrangerer din billedvæg, og lad f.eks. et enkelt eller to af værkerne hænge med lidt større afstand fra resten. Kurve­vasen er fra Moment i Ravnsborggade.
https://imgix.femina.dk/2024-01-12/christian0277.jpg
Da Christian købte lejligheden, bestod den af mange små rum, deriblandt et lille bitte køkken. Skal du selv til at vælte vægge og ligge rum sammen, kan du overveje ikke at fjerne hele væggen, men blot lave en stor åbning. På den måde får man den åbne fornemmelse, samtidig med at de to rum stadig virker adskilte. Værket til venstre inden køkkenet er af Albert Grøndahl, mens værket i guldrammen på endevæggen er et tryk fra Paris. Gipsskulpturen på emhætten er fra Another Ballroom, og lamperne er retro 70’er lamper fundet på loppemarked.

Christian er dog heller ikke bange for at inddrage mindre kønne genstande i sin indretning:

– Grimme ting kan få format og i den rette sammenhæng blive smukke. Det er stylingen, der afgør det, siger Christian.

https://imgix.femina.dk/2024-01-12/christian0262.jpg
Ifølge Christian kan grimme ting blive smukke, hvis bare stylingen er rigtig. På mange loppemarkeder kan du finde gamle lysestager, der isoleret set måske virker lidt kitschede, men som kan give noget sjæl til din indretning. Tekanden er fra Bing og Grøndal købt. Den blå Murano glasskål er fra Særligt samlet, og den høje lyseblå glaslysestage er fra Holmegaard.
https://imgix.femina.dk/2024-01-12/_p4a4144.jpg
Christian har interesseret sig for kunst, indretning og mode lige så længe han kan huske. De sidste 21 år har han brugt sine interesser i jobbet som stylist i mode-, musik- og reklamebranchen. Fadet er af Arje Griegst, og keramikcitronen er købt i en souvenirbutik på Mallorca.

Ingen fejlkøb

På de altid skiftende arbejdspladser møder Christian nye mennesker på hvert job, så der er altid mange nye indtryk, han skal forholde sig til.

Derfor har han brug for ro og tryghed, når han er derhjemme, og derfor er hans hjem hans helle.

– Hjemmet er en forlængelse af personen, der bor der, siger Christian, der selv er den impulsive type. Han overvejer sjældent sine køb særlig længe, men alligevel gør han næsten aldrig fejlkøb.

– Han går med sin mavefornemmelse, og hvis han falder for noget, så køber han det – også selv om han ikke altid har råd, og selv om han ikke føler, han mangler noget:

– Mange af mine kunstværker er samlet over tid og sat i en ny sammenhæng alt efter, hvor jeg har boet. Men mine ting flytter med mig. Jeg skifter ikke det hele ud, fordi jeg flytter, siger Christian.

https://imgix.femina.dk/2024-01-12/christian0292.jpg
Har du rum eller vægge, der kan ses fra flere steder i hjemmet, kan det skabe en flot effekt at vælge en farve, der skaber blikfang, men som stadig matcher de rum, den kan ses fra. Kommoden er købt i en butik på Værnedamsvej, den blå Murano-vase er købt i Aarhus. Konkylien er et loppefund, fiskelysestagerne er købt på Ebay og Murano-lampen er købt på DBA.
https://imgix.femina.dk/2024-01-12/christian0190.jpg
Vælger du et meget blødt eller tykt gulvtæppe, kan det være en idé at vælge et sofabord med en vis tyngde, så du undgår at bordet står ustabilt. Pendlen er en Murano-lampe købt på DBA, sofabordet er et gammelt vintagefund og sofaen er fra Eilersen. Den brune pude er fra Kristina Lundsten, Murano-væglamperne er købt i Barcelona og på væggen hænger værker af Karl Monies, Souvanni og Vilmer Engelbrecht.
https://imgix.femina.dk/2024-01-12/christian0198.jpg
Et sidebord med spejleffekt giver et luftigt udtryk og skaber illusionen af, at det, der står ovenpå, svæver. Den blå skål er fra Stilleben, og keramik-ansigtet på væggen er vintage. Spejlsidebordene har Christian fået lavet af en tømrer, potten i dyreprint er fra Moment i Ravnsborggade og billedet er af Nicolai Howalt.

Tre tips til stilen

En blanding af forskellige materialer giver kant og gør indretningen mere interessant at gå på opdagelse i.

Hold selve basen neutral, og lad i stedet gamle loppefund, farverig kunst og moderne møbler stjæle opmærksomheden.

Leg med udtrykket på dine vægge. Et miks af rammer kombineret med både vægskulpturer og -lamper give liv til væggene.

https://imgix.femina.dk/2024-01-12/christian0293.jpg
Entréen er det første, der møder dine gæster, og derfor kan det skabe stor effekt at vælge en vild vægfarve eller et mønstret tapet, der slår stilen for resten af hjemmet an. Skamlen er købt på loppemarked på Frederiksberg Rådhus, og værket over skamlen er fra Galleriet Hornbæk. Pendlen er fra Særligt Samlet, og knagerækken er vintage.
https://imgix.femina.dk/2024-01-12/christian0155.jpg
Vil du have kunst i soveværelset, kan det være en idé at holde den i lyse nuancer, så udtrykket forbliver roligt. Sengetæppet er fra Society købt i Stilleben, glasbordet er vintage, gipsskulpturen er fra Another Ballroom og viften er fra Sakura Copenhagen.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også