https://imgix.femina.dk/media/article/loppefund-primaer.jpg
Bolig

Miks nyt og gammelt i boligen

2. august 2017
Af Nadja Wehlitz, redigeret af Britt Endicott
foto: Pernille Enoch
Miks nyt og gammelt i din bolig for en personlig indretning. Vi giver dig 5 idéer til, hvordan du kan få arvestykkerne fra gemmerne frem i lyset og få de gode køb fra loppemarkedet til at passe ind.

Det er nemt at falde for gamle rammer og små møbler på loppemarkederne – men det er ikke altid nemt at få de brugte sager til at passe ind i en moderne indretning, når man kommer hjem. Det samme gælder arvesager som mormors gamle porcelænsvase eller den håndlavede bordløber. Den slags havner tit bagest i skabet, selv om man holder af det. Men med små forandringer og forskønnelser kan du sagtens få et fint miks af møbler i din stue.

Sådan gør du:

Tricket er at sætte enkelte af de gamle ting ind imellem de moderne ting, så stilen overvejende er nutidig. Hvis de nye og gamle ting klæder hinanden farvemæssigt, er du allerede nået langt. Og hvis du ikke er bange for at male gamle ting om, så er det en virkelig effektiv måde at ændre stilen på. Du kan også sy kønne gamle broderede duge og servietter om til puder eller klippe dem til og sætte dem i ramme. Eller du kan sætte stof på en gammel ramme eller dekorere et lille skab med mønstrede servietter.

Klik dig igennem galleriet herunder for at se flere idéer til, hvordan du kan mikse nyt og gammelt.

Læs også