boligreportage Sanne Tøndering
Bolig

Kom med indenfor i indretningsarkitektens funkisvilla

1. juli 2019
af Barslund/bureauet
Sanne Tøndering er indretningsarkitekt, og derfor kunne man fristes til at tro, at hun får nye møbler og skifter farver konstant. Men Sanne mener, at langtidsholdbare løsninger og ting med historie er vejen til et personligt hjem.
HER BOR: Sanne Tøndering, 60 år, indretningsarkitekt og skulptør. BOLIG: Hvidt funkishus fra midten af 1930’erne nord for København. AREAL: 135 kvm.
Hjemme i indretningsarkitekt Sanne Tønderings hvide funkisvilla fra midten af 1930’erne står der små skulpturer i de fleste vindueskarme. Sanne har selv skabt de fine kunstværker, og de eksotiske rejsefund på den mørkegrå væg i stuen har hun hentet hjem fra en rejse. Blandt de klassiske møbler står også arvestykker som en gammel lænestol fra Sannes barndomshjem og loppefund såsom spisebordet, som hun fandt på et loppemarked i Bruxelles. – De afrikanske træmasker og to beduin-teltpløkker fandt jeg i Marokko. Jeg rejser en del og tager næsten altid et eller andet med hjem. Det giver et personligt touch til ens hjem, når der knytter sig en historie til tingene, og det, synes jeg, er vigtigt, fortæller Trine, som tidligere har boet i Bruxelles og har taget mange loppefund med derfra. – Jeg elsker at gå på loppemarkeder og har svært ved at holde pengene i lommen, siger hun. LÆS OGSÅ: Barndommens ønskebolig blev til virkelighed Sanne anbefaler andre ikke at tænke så meget over, hvad der er hipt lige nu, når de indretter. – Indret i stedet for på en måde, som du kan lide, og som ikke bærer så meget præg af et bestemt årstal. Den langtidsholdbare løsning er næsten altid den bedste, mener hun.
Stuen er Sannes yndlingsrum, for hun synes, at mikset af farver, materialer og tekstiler gør rummet hyggeligt at være i. Men hun fremhæver også sit nye køkken, som er familiens yndlingstilflugtssted, når de to sønner på 22 år er hjemme på besøg. Sanne fik entréen og det tidligere lille køkken slået sammen, da hun flyttede ind for cirka fem år siden. Så nu har hun et dejligt stort køkken med en sjov pladsudnyttende løsning, som hun selv har designet, nemlig et stort køkkenbord, der går ud over trappen ned til kælderen. Man er vel indretningsarkitekt. KOM MED INDENFOR I FUNKISVILLAEN HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også