Bolig
29. oktober 2012

Kom indenfor i Mette Blomsterbergs køkken

Mød Mette Blomsterberg i hendes rette element, køkkenet og få hendes bedste køkkentip
Af: af Wotkjær og Kattrup
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/bolig/droemmebolig/2012/10/1243-mette-blomsterbergs-koekken/1243-mette-blomsterberg-copy.jpg

Mette Blomsterberg er uddannet konditor og kan her i efteråret opleves i programmerne "Price og Blomsterberg" og "Det søde liv - efterår" på DR1. Hun er desuden foredragsholder, butiksejer og mor til to piger. Hendes seneste bog "Blomsterbergs jul" (Politikens Forlag) er lige på trapperne. Se mere på metteblomsterberg.dk

Mit køkken er
... min legeplads og mit hjem. Jeg elsker simpelt hen at være i mit køkken. Da vi tegnede vores hus for 10 år siden, var det første, der stod i grundplanen: Stort køkken og alrum. Soveværelser, badeværelser og stue kom i anden række. Og så er mit køkken frem for alt funktionelt og praktisk. Der er plads til at arbejde, og klinker, der tåler det hele. For her i huset lever vi altså - og allermest i køkkenet.

Få opskriften på Mette Blomsterbergs skønne foccaciabrød

Jeg er lost uden
... min kagerulle, min køkkenmaskine og min bradepande. Sidstnævnte er faktisk en gave fra en mand, jeg ikke kender. Han havde set mig bage brunkager i et juleprogram og mente nok, at jeg havde brug for en bradepande i en god størrelse og med en høj kant, og så lavede han én specielt til mig. Siden har jeg sværget til netop den. Og det er så flovt, for jeg har aldrig fået sagt tak til ham, så nu håber jeg inderligt, at han læser det her!

I mit køkken er der altid
... mad til 25 mennesker. Jeg elsker gæster og festivitas og kan altid trylle noget mad frem, hvis spontane gæster skulle dumpe forbi.

I mit køkken finder man aldrig
... ligegyldig og tilfældig mad. Det er ikke, fordi vi spiser specielt avanceret mad eller er madsnobber. Og jeg laver med glæde en fladfodet omgang spaghetti carbonara. Men den er helt sikkert lavet på gode råvarer, og der er altid masser af friskhakket persille på. Ligesom bordet er veldækket. Vi kan også godt hente en pizza en sjælden gang, hvis det hele brænder sammen. Men overordnet har jeg en bevidst holdning til mad - og gør mig umage med det, jeg nu laver.

Se også: Hjemme hos kokken Thomas Rode

Mit bedste køkkentip er
... at lave mad fra grunden selv, og acceptere, at det tager tid. Det er faktisk hyggeligt for hele familien at samles om forberedelserne til et godt måltid.

Når jeg laver mad, er jeg
... GLAD. Det er latterligt, men hvis jeg skulle lukke øjnene og sige, hvor jeg er mest tryg, er det i mit køkken. Jeg elsker at nulre rundt i køkkenet. Det ER mig - også når vi er på ferie. Og jeg har måttet sige til venner, vi var på ferie med, at det ikke er en konkurrence, og at de ikke skulle have dårlig samvittighed, når jeg i ferien bruger timer i køkkenet. For mig er det virkelig bare hyggeligt - min måde at slappe af på.

Min signatur er
... ærlig mad. Jeg er egentlig ikke så trendy. Og jeg synes også, at mormormad er fantastisk. Jeg sværger til gode råvarer, og kan jeg ikke få det, der er godt, vil jeg egentlig hellere helt undvære.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/aaf69e8f959a4dbb982f7f358eb20d6f.jpg
"Jeg har en kæmpestor kagerulle, og den kan jeg ikke klare mig uden. Og så er jeg helt afhængig af min store dybe, speciallavede bradepande.

Læs mere om:

Læs også