Julestjerner med et godt formål

Øremærkede julestjerner
Så har de traditionsrige julestjerner gjort deres indtog i dagligvarebutikkerne – og nogle steder i en ny ”forklædning” - udtænkt af Mette Nørgård Larsen fra Gartneriet Møllerhøj på Fyn.
Hun ville gerne sende sine julestjerner i handlen i nogle pæne urtepotteskjulere, der stadig signalerede jul. Og så fik hun idéen: Nu, hvor færre og færre sender julekort, og få husker at købe elektroniske julemærker, var det måske en idé for julemærkehjemmene at indgå i et samarbejde: Urtepotteskjulere med årets julemærke på!
Penge til julemærkehjemmene
Mette Nørgård Larsens idé fængede, og nu kan du købe julestjerner i tre størrelser - inklusiv skjulerne - der er prydet med et 2014-julemærke. Og skjulerne kommer med flere forskellige julemærke-motiver. Indtil videre sælges julestjernerne i Føtex og Bilka, og prisen er 25 kr. for en mini, 45 kr. for en midi og 75 kr. for en maxi. For hver solgte plante og skjuler går der to kroner til julemærkehjemmene.
Tradition
Mette Nørgård Larsen håber, at forbrugerne tager godt imod hendes idé, og at de vil købe skjulerne år efter år. ”Det skulle gerne være noget, der er kommet for at blive, så julemærkehjemmene kan kalkulere med en vis indtægt hvert år – sådan som de har kunnet med salg af julemærker”, siger Mette Nørgård Larsen.
Hjælp din julestjerne godt på vej:
• Køb aldrig en julestjerne, der står udendørs. Julestjerner tåler ikke lave temperaturer.
• Køb kun planter med friske grønne blade uden pletter.
• Få planten pakket omhyggeligt ind i både avis og papir, hvis det er koldt, så stjernen ikke får et kuldechok.
• Når du kommer hjem med den, så lad den stå indpakket en times tid, så den kan afklimatisere sig.
Se på blomsterne:
Blomsterne er de små, gule, knoplignende vækster, der sidder mellem de farvede højblade.
Blomsterne skal være i knop eller let udsprungne.
Har planten ingen blomster, skal du lade den stå, for da har den ikke længe igen.