Bolig_
Bolig

"Da advokaten var gået, begyndte vi bare at græde"

15. februar 2024
Af Mette Kirstine Brinch
Foto: Tia Borgsmidt
Martin Storgaard Olesen og Lucas Lohmann, der er kendt fra Nybyggerne, var ved at kaste håndklædet i ringen, efter de overtog et dødsbo. Men parret trodsede de mange udfordringer og forvandlede lejligheden til et cool hjem.

Jeg ved simpelthen ikke, hvad vi tænkte på!

Sådan siger Martin i dag, om dengang han og Lucas så lejligheden for første gang, som de boede i, inden parret var med i Nybyggerne.

Det var et dødsbo med væg til væg-tæpper, gulnet savsmuldstapet, huller overalt og et lille bitte toilet uden bad. Men parret blev enige om, at det var et projekt, de sagtens kunne klare.

Hvem & Hvad

Martin Storgaard Olesen, digital client director og Lucas Lohmann, applikations- og netværksansvarlig med gravhunden Bentley. Se mere på @martin.storgaardole & @lucas.bwl.

Lejlighed på Frederiksberg på 78 m².

– Vi købte lejligheden med masser af gåpåmod, men da vi fik nøglerne på overtagelsesdagen, gik det op for os, hvor slemt det i virkeligheden stod til. Og da advokaten var gået, begyndte vi bare at græde.

– Vi ejede ikke et eneste stykke værktøj, og havde aldrig renoveret noget som helst. Det var bare helt uoverskueligt, fortæller Martin.

https://imgix.femina.dk/2024-02-08/18.jpg
Martin Storgaard Olesen og Lucas Lohmann bor på Frederiksberg. De har på få år sat både en lejlighed og et sommerhus i stand samt deltaget i Nybyggerne på TV 2.
https://imgix.femina.dk/2024-02-08/01-2.jpg
Stuen er indrettet med masser af pangfarver og store grønne planter. Det grafiske gulvtæppe er fra Layered, stolen er fra Hans J. Wegner, og sofabordet fra Montana. En enkelt væg er malet lyseblå, en farve som parret synes passer flot til de øvrige farver i lejligheden.

Der var ingen anden udvej end at starte fra en ende af. Parret havde en ingeniør indover, da en bærende væg skulle fjernes, og et helt nyt bad skulle etableres. Men ellers stod de to for alt selv.

– Vi knoklede i weekender og efter arbejde i syv måneder og var flere gange ved at give op undervejs. Men vi ville bare klare det hele selv. Og langsomt lærte vi, hvordan man bruger værktøj, og hvordan man mørtler, spartler og filter.

– Min lillebror, der er tømrer, blev en hotline, vi kunne ringe til, når det virkelig brændte på. Og med tiden blev vi mere og mere bidt af at renovere.

– Ja faktisk så meget, at vi siden købte et faldefærdigt sommerhus og meldte os til Nybyggerne, fortæller Martin.

https://imgix.femina.dk/2024-02-08/02-2.jpg
Lucas og Martin kan godt lide at finde sjove loppefund og tage noget med hjem fra rejser. Nogle af dem har de udstillet på Montana-reolen såsom Babusjka-dukkerne fra Budapest og en plastikboks med affald fra New Yorks gader købt som en sjov rejsesouvenir.
https://imgix.femina.dk/2024-02-08/04-2.jpg
Martin og Lucas malede en potteskjuler samme farve som væggen. Kommoden er fra Ikea, bordlampen fra Verner Panton og stolen fra Hans J. Wegner.

Både krom og pasteller

I dag har parret har indrettet sig med masser af farver, materialer såsom krom og glas og store grønne planter. Og ifølge Martin og Lucas er indretningen blevet mere vovet, efter de deltog i Nybyggerne.

– I starten indrettede vi os meget klassisk og enkelt i mere afdæmpede farver. Men da vi kom med i Nybyggerne, var det som at blive sluppet løs på en legeplads fyldt med farver, former og mønstre, og det gjorde os mere modige i indretningen derhjemme.

https://imgix.femina.dk/2024-02-08/10-1.jpg
Med ønsket om et stort lyst og åbent køkken nuppede parret en bid af soveværelset, så der blev masser af albuerum samt en hyggelig spiseplads.
https://imgix.femina.dk/2024-02-08/09.jpg
Den bedste løsning i lejligheden er ifølge parret at have åbnet mellem køkkenet og soveværelset. Det har givet en god spiseplads og masser af lys og albuerum til den før lidt trange lejlighed.

– Vi kan godt lide at mikse stilarter som f.eks. bløde pasteller tilsat stål og krom, der giver en mere rå og maskulin kant til de feminine nuancer.

– Vi er som regel enige om ting og materialer, men kan godt diskutere, hvilken vej vi lige skal gå. Jeg er til let og lyst, og Lucas er mere til lidt mørkere og tungere ting. Men sammen finder vi altid en fælles vej, siger Martin.

https://imgix.femina.dk/2024-02-08/13-1.jpg
Da parret renoverede lejligheden for fire år siden, valgte de et mørkeblåt køkken fra HTH. Siden er begge blevet mere modige hvad angår farver, og de drømmer nu om et køkken i en panggrøn farve.
https://imgix.femina.dk/2024-02-08/07-2.jpg
Før var der en dør fra stuen ind til soveværelset, men efter at Lucas og Martin ændrede på planløsningen, går man nu direkte ind i køkkenalrummet. Højttaleren er fra B&O, og masken på væggen fra Hay

Tre tips til stilen

Få masser af lys ind ved at holde væggene hvide og måske ovenikøbet bryde vægge ned for at lade lyset flyde gennem rummene.

Lad møblerne være at metal eller andre hårde materialer.

Brug klare farver såsom dueblå, orange og postkasserød til at give liv i de stringente rammer.

https://imgix.femina.dk/2024-02-08/11-1.jpg
Soveværelset får lys gennem glasvæggen. Sengetæppet er fra Hay, og quilten på væggen er fra Jou Quilts.
https://imgix.femina.dk/2024-02-08/17.jpg
Det lykkedes at låne lidt fra det tidligere køkken for at få plads til både bruseniche, toilet og håndvask.

Artiklen blev udgivet i femina uge 6.

Læs også