https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1338-bolig-prim.jpg
Bolig

Bolig: Varmt & råt i den gamle fabrik

25. september 2013
af Kaul Production
Øverst oppe i den gamle blyantsfabrik Viking på Islands Brygge i København, bor en familie med deres helt eget formsprog. For i den 150 m² store lejlighed, der i ét kæmpe rum både udgør entré, køkken, spisestue, stue og arbejdsrum, er udtrykket på én gang industrielt, maskulint, varmt og råt – også selv om hjemmet faktisk kun bebos af én mand

Hvem: Morten Bo Jensen, chefdesigner for Vipp, Kristina May, ejer af firmaet MAYK, og pigerne, de enæggede tvillinger Anine og Merle.

Hvad: Penthouse på 156 m² i gammel blyantsfabrik.

Hvor: Islands Brygge, København.

SE OGSÅ: Danske klassikere i Cannes

Kort fortalt om Urban Farming
Bevægelsen eller projektet er oprindelig startet i Detroit i USA og har nu flyttet sig fra at ligge på trendlisten til at være real life i mange storbyer i USA. New York har fået sin egen Urban Farm Shop, hvor du kan købe alt det gear, der skal til for at få dit urbane landbrug op at stå midt på Manhatten – fra frø til regnvandssamlere. Byer som London er langt fremme med projektet og har ligeledes Farm Shops. Hele ideen er selvfølgelig at bringe fødevarerne tættere på forbrugeren og reducere transport af fødevarer og derved CO₂. Nye teknologier gør det nu tilmed muligt at dyrke planter helt uden jord, hvilket giver storbyerne helt nye perspektiver for at blive selvforsynende.

Læs også