https://imgix.femina.dk/media/3061190cdb314145969491324024d0d2.jpg
Bolig

5 tips til små boliger

10. september 2009
af Charlotte Hallbæck
Hvis du i lang tid har sukket for at få flere kvadratmeter derhjemme, behøver du ikke nødvendigvis se dig om efter en helt ny bolig. Med nogle få, enkle løsninger kan du nemlig forvandle trange rum til luftige balsale

Hvis drømmeboligen er blevet lidt lille, i takt med at familien har udvidet sig til at omfatte både børn og kæledyr, behøver det ikke betyde, at du skal vænne dig til at gå i bad oveni børnenes legetøj eller invitere middagsgæster til at spise foran fjernsynet. Her får du 5 tips, der hæver antallet af kvadratmeter på ingen tid

1. Lys gør større - mørk gør mindre
Selvom du måske har en passion for kongeblå eller mørk lavendel, så er det ikke svært at se, at lyse eller hvide vægge gør rummene visuelt større. Tørster du efter mere markante farver, kan du male toilettet eller en enkelt væg i stuen i yndlingsfarven - det skaber karakter.

LÆS OGSÅ: Det signalerer farverne på dit tøj

2. Møbler du kan bruge til lidt af hvert

Hvis gulvpladsen er trang, er den smarteste løsning at tænke i multifunktionelle møbler. En sovesofa gør det f.eks. nemt at skabe plads og få sengetøjet af vejen om dagen, mens et spisebord med en udtrækkelig bordplade, kan rumme plads både 4 eller 10 middagsgæster.

3. Op på væggene
Udnyt vægpladsen ved at sætte hylder og skabe op til opbevaring af bøger, nipsting eller service. Husk på, at åbne hylder uden låger skaber mere plads og giver et luftigt udtryk, mens lukkede skabe til gengæld skjuler rodet.

4. Let there be light
Sætter du lamper i alle mørke hjørner, skaber du meget mere lys i rummene. Hænger du samtidig masser af spejle på væggene, kan du visuelt 'snyde' dig til et større rum.

5. Tænk i store rum
Hænger værelserne i din bolig sammen ved hjælp af en lang, mørk gang, kan du se, om det ville være en fordel at rive en væg eller to ned. Måske vil gangpladsen egne sig bedre som en del af stuen eller køkkenet - alt efter, hvordan gangen er placeret.

SE OGSÅ: 25 badeværelser til inspiration

Læs også