https://imgix.femina.dk/media/a0ae63dfd36040fd9d05b042f0c94903.jpg
Bolig

3 kvinder – 3 boligtips

18. marts 2010
af Nicola Kragh Riis
Foto: Frederikke Heiberg
Et personligt hjem bliver skabt, når du ikke gør som alle andre. Mød tre kvinder fra boligbranchen, der lever af at få gode ideer, og se deres bedste indretningsidé. Måske kan du gøre dem kunsten efter i dit eget hjem?

Sarah Müllertz, arkitekt: lilla blikfang
Arkitekt Sarah Müllertz var ikke vild med tanken om at få en stor emhætte i sit nye køkken. Da hun havde mulighed for at sætte motoren til emhætten på taget og dermed vælge en meget lille emhætte, tog det ikke lang tid, før ideen om at bygge en kasse i mdf-plade til at pakke emhætten ind i opstod.

- Jeg ville ikke have et stort monstrum af en emhætte, når køkkenet er så enkelt. Jeg er nok lidt nørdet med indretning, og jeg synes, den er flot i lilla, og så kan jeg altid male den om, siger Sarah, der overvejer at male emhætten petroleumsblå næste gang. Sarah Müllertz er partner på tegnestuen Superspace, der netop nu er aktuel med en ny kollektion børnemøbler og sengetøj til børn. Se mere på Tegnestuen Superspaces hjemmeside.

Charlotte Harries Ærenlund

Klippan-sofa med patchwork af Liberty-stof fra The Fabric Company, hvid gyngestol designet af Ray og Charles Eames, Vitra v/Paustian, sækkestol syet af Liberty-stof, gul vase i baggrunden fra Muuto.

Charlotte Harries Ærenlund, The Fabric Company: fra varehus til unikadesign
En helt almindelig Ikea-sofa blev pludselig alt andet end almindelig, da den fik nyt betræk af patchwork. Sofaens ejer Charlotte Harries Ærenlund ville sy et betræk, og ideen til patchwork opstod, da hun lagde stoflapper på sædet.

- Pludselig kunne jeg se hele sofaen dækket af patchwork for mig, og så gik jeg bare i gang med at sy baner, fortæller Charlotte, der har firmaet The Fabric Company, der sælger engelske metervarer fra Liberty fra sin webshop. Liberty er meget kendt for sine blomstrede tekstiler, og der er også fuldt knald på mønstrene på sofaen her. - Jeg tænkte over at skifte mellem store og små mønstre, men ellers er det ret tilfældigt, hvordan jeg har sat det sammen, forklarer Charlotte. Se flere tekstiler på The Fabric Companys hjemmeside.

Andrea Larsson

Andrea Larsson, Daisy: den levende reol
Bag sit skrivebord har Andrea Larsson en helt særlig reol sat sammen af kasser i flere størrelser og af så forskellige materialer som wengétræ, birk, hvidmalede kasser og nogle beklædt med tapet. - Jeg kan godt lide at blande materialer, og jeg vil gerne have en reol, der både er sjov og praktisk, og som jeg kan lave om, når jeg får lyst. Den virker som en kæmpe sættekasse, siger Andrea Larsson, der har planer om at tilføje en farvet kasse i reolen som det næste.

Reolen er sat sammen af kasser fra Design By Us, sort skrivebord fra den nu lukkede butik R.O.O.M, lampe fra Design By Us, tapetæsker fra Daisy Home, stol designet af Ray og Charles Eames, og uglen er en gave.

Indretningsdesigner Andrea Larsson har firmaet Daisy, der designer boligtilbehør, tøj og smykker. Desuden indretter hun for private og er designer i tv-programmer. Se mere på Daisys hjemmeside.

SE OGSÅ:

Læs også