https://imgix.femina.dk/media/5cc99920fd9f46a389e7312e1506445d.jpg
Stil

Amy Winehouse designer og synger fra den anden side

13. december 2011
af Nicola Voss
På trods af Amy Winehouse’ tragiske død, sætter hun stadig sit præg på verden. Både med udgivelse af et album og med en tøjkollektion for designeren Fred Perry.

Kan en ægte kunstner dø? Det spørgsmål fristes man til at stille, når samtalen drejer sig om sangerinden Amy Winehouse, der på tragisk vis døde i juli måned i en alder af bare 27 år. Hendes makeup og tøj var bemærkelsesværdig kreativt, hendes livsstil provokerende, hendes hår langt og ustyrligt og hendes stemme - måske en af tidens allerstørste og i hvert fald allermest personlige. Hun var en kvinde med mange sider, endnu flere talenter og uden tvivl en kunster med en gigantisk stemme.

Hun levede ikke som gennemsnittet, og ej heller i døden er hun som forventet: Stille.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/43aa69493b35478f83f26bf74d9842dc.jpg

www.fredperry.com

De sædvanlige royalties og indtjeninger fra kollektionen vil blive doneret til The Amy Winehouse Foundation. Fred Perry vil dertil donere et sæsonbestemt bidrag til denne velgørenhedsorganisation.

Organisationen får desuden tilskud fra det nye album "Hidden Treasures" som indeholder 12 hidtil uudgivede numre, alternative versioner af sangerindens klassikere, samt et par helt nye kompositioner. Albummet er betagende - akkurat som talentet selv.

Hun var mange ting og gjorde alt på sin helt egen måde. Det er for eksempel blevet sagt af alle som har arbejdet sammen med hende, at hun aldrig sang eller spillede en sang på samme måde to gange. I UK vil der blive doneret 1 pund for hver solgt album til "Amy Winehouse Foundation." Organisationen, der blev oprettet på hvad der ville have været blevet Amy's 28 års fødselsdag d.14 september 2011.

Få festlige lokker

Se tre designeres vielsesringe

Sådan passer du bedst på dit tøj

Læs også