Emily Ratajkowski
Stil

Årets hotteste leggins ser anderledes ud, end du er vant til

20. januar 2023
Af Rose Maria Boelsmand
Foto: Mega
Måske du havde dem i 00’erne?

Lige meget hvad moden dikterer, er der en evig konstant: Leggings, yogabukser eller tights om du vil, er vores evige go-to buks, når tingene skal være lidt rare.

De stramme, elastiske benklæder, er nemlig ikke blot forbeholdt brug i træningscenteret, men er snarere mere i brug efter arbejde, i weekender og på de dage, hvor jeans synes komplet uoverskuelige.

Og det er som om leggings-frekvensen kun er øget post-Corona.

Og det er ikke kun i vores hjerter, men også i modebilledet, at den bekvemme buks har vundet større indpas. Både hos Stella McCartney, Burberry, Alexander McQueen, Nensi Dojaka, Dolce & Gabbana og Khaite var der leggings på menuen i SS23-kollektionerne, hvilket blot vidner om, at vi langt fra er færdige med at vægte komfort i vores daglige ’couture’.

Men kigger man ud over catwalken, tegner der sig et nyt billede af den ellers velkendte beklædningsgenstand.

For skal vi tro Rihanna, Hailey Bieber og Emily Ratajkowski skal vi nemlig nu til at revidere formen på vores trofaste leggings.

https://imgix.femina.dk/2023-01-20/MEGA929989_009.jpg
Foto: Mega

De tre kvinder er nemlig alle for nyligt blevet spottet i leggings, der ikke har det klassiske stramme look fra talje til ankel, men i stedet svajer ud fra knæet og ned.

Leggings med svaj er i og for sig ikke nye. De var bestemt også fremme i 1980’erne og frem til 00’erne, hvor de gik under navnet ’jazzbukser’ – givetvis grundet jazzballet-bølgen, der var 90’ernes svar på zumba, i de årtier, hvor fitness blev en verdensomspændende landeplage.

De ’nye’ leggings med lidt mere udflagrende tendenser passer perfekt ind i tidens mega-trend, der hylder alt fra 90’erne og frem til årtusindeskiftet.

Det er derfor heller ikke underligt, at vi ser kendisser som Hailey Bieber og Emily Ratajkowski, der begge inkorporerer mange elementer, som var hotte for 30 år siden, i deres moderne garderober også tage disse til sig.

Hailey Bieber er set mindst to gange i de flagrende leggings på vej til det eksklusive pilatesstudie, Forma Pilates i Los Angeles, hvor hun træner med blandt andre Kendall Jenner.

https://imgix.femina.dk/2023-01-20/MEGA930372_001.jpg
Foto: Mega

I New York, hvor Emily Ratajkowski ofte ses på gåtur i gaderne med sin schæffer-husky, Columbo, har hun også sportet de vide leggings ad flere omgange.

Modellens eksemplar er fra Alo Yoga, og hun matcher dem gerne med store dunjakker eller afslappede jakker fra Barbour.

https://imgix.femina.dk/2023-01-20/Emily_Ratajkowski_leggins_2.jpg
Foto: Jwny/Backgrid/Ritzau Scanpix

Men det er ikke kun til casual brug at leggings med svag vinder indpas. Rihanna satte nemlig sine sorte, svajede Nensi Dojaka-benklæder sammen med Balenciaga-støvler og en Gucci-taske fra Tom Fords tid til en middag i byen. Og det er bestemt et look der holder, trods det behagelige buksevalg.

https://imgix.femina.dk/2023-01-20/20221106-050531-1-2548x3822ma.jpg
Foto: Thehapablonde/Splash/Ritzau Scanpix

Så … er du klar til at give anklerne lidt luft denne sæson?

Artiklen blev første gang bratg hos ELLE. Dette er en redigeret version.

Læs også