BADEVÆRELSE
Stil

8 gode råd, når du skal lave nyt badeværelse

8. september 2016
af Mette Kirstine Brinch
Styling: Mette Helena Rasmussen Foto: Tia Borgsmidt
At lave nyt badeværelse er som regel et stort og dyrt projekt. Derfor er det vigtigt, at du allerede inden du går i gang, gør dig tanker om, hvilken stil, farver og look du vil skabe i dit badeværelse. Få 8 gode råd der hjælper dig godt på vej

Gør op med dig selv, om du vil have et helt enkelt look, eller om du skal skeje ud med farver og mønstre. Er du typen, der skifter stil hele tiden, er det et mere sikkert valg at gå efter et badeværelse i grå eller hvide farver, som du kan ændre stil på med håndklæder og tilbehør.

  • Ønsker du et mere karakterfuldt og specielt badeværelse, så gå efter farvede fliser.
  • Gå efter fliser i én farve eller i samme nuancer, så det ikke bliver for spraglet. Lader du dig forføre af en flot, dyr flise et sted, så lån en med hjem, inden du investerer, så du kan se, om farven og materialet passer til dit hjem.
  • Lav et moodboard med de ønskede farver, materialer og stemninger for at finde frem til den rigtige stil, inden du begynder at bygge om.
  • Tegn dit badeværelse i Google SketchUp, der er et gratis program. Det kan give en idé om, hvor meget håndvasken kommer til at fylde ud i rummet, og hvor man skal placere toilettet.

SE OGSÅ: Den ultimative guide til dit badeværelse

  • Tænk over pladsbesparende løsninger, så du får mest muligt gulvplads. Vælg for eksempel et væghængt toilet med indbygget cisterne. Lav indbyggede skabe og nicher, og vælg en håndvask, der ikke er for dyb.
  • Tænk funktionelt, og placér de funktioner, der bruges hyppigst, tættest på døren. Det vil typisk være vask og toilet, mens bruser eller badekar gerne må være længere inde i rummet.
  • Husk at have styr på budgettet. Badeværelset er hjemmets dyreste rum at sætte i stand, så det kan være en god idé at lægge en grundig plan over budgettet og tage højde for uforudsete udgifter.
  • Det kan være en fordel at vælge en totalentreprise, når der skal laves nyt bad. For ofte skal der både en VVS-installatør, en elektriker, en murer og en tømrer på banen, og det kan være en besværlig proces selv at holde styr på.

SE OGSÅ: Fra gæstetoilet til smukt og indbydende badeværelse

Læs også