Stil

25 gode husmorråd til dit klædeskab

7. juli 2017
af Julie Blichfeld
Foto: Panthermedia
Der findes mange gode tips og tricks til en fejlfri og strålende garderobe, men har du ikke en indre husmor gemt i maven, så læs med her, når femina giver dig de bedste husmorråd til dit klædeskab.

25 husmorråd, der holder dit tøj pænt

1# Hvor mærkeligt det end lyder, kan du fjerne rødvinspletter med hvidvin.

2# Fælder din angora sweater? Så læg den i en plasticpose i fryseren i mindst tre timer.

3# Hvis formen på dine jeans ikke passer, så vask dem to gange, inden du tager dem til en skrædder. Jeans kryber nemlig i længden, når de bliver vasket.

4# Vask altid dine cashmere-produkter i hånden, og brug en salatslynge når du skal tørre dem.

5# Miks en del vodka med to dele vand og spray det på dit nyindkøbte vintagetøj, som (garanteret) lugter lidt af gamle dage. Voila – og dit vintagetøj er lugtfrit.

6# Undgå at vaske dit badetøj i vaskemaskinen, da det går ud af form. Efter en lang sommer, hvor det virkelig trænger, kan du til nød vaske det i en vaskepose på vaskemaskinens skåne-program.

7# Spildt på dit tøj? Undgå at skrubbe, men dup i stedet. Det løfter snavset fra tøjet i stedet for at gnide det (mere) ind.

8# Går din pudder/blush i stykker i din taske, så brug makeup-fjerner servietter til at rense tasken.

9# Er dine jeans blevet lidt for små i linningen? Gør dem våde og træk let i linningen, så de giver sig. Lad dem derefter lufttørre.

LÆS OGSÅ: Ryd ud i dit klædeskab: 7 typer af tøj, du skal skille dig af med

10# Husk at lade din nystrøgne skjorte hænge i fem minutter, inden du tager den på. Ellers kommer der igen nye folder på den.

11# Giv dine strømpebukser en tur med en billig hårspray for at undgå, at de løber eller bliver hullede.

11# Spar pengene til skomanden, hvis dine sko strammer, og fyld i stedet to fryseposer med vand og sæt i dine sko. Skoene (med vandfyldte plasticposer) sættes i fryseren, hvor vandet – efterhånden som det fryser – vil udvide dine sko.

13# Får du lagt dine jeans op, så husk at bede skrædderen sy den originale ’linning’ på igen, så dine jeans bevarer sit originale look.

14# Døjer du med vandpletter på dine lædersko? Så bland eddike med koldt vand og skrub pletten blidt med en børste med vand/eddikeblandingen, indtil pletten ikke længere er synlig. Lad herefter støvlerne tørre natten over.

15# Nogle lædersko er mest chikke, når de bruges uden strømper, men husk at lægge en blød klud i dem, når du kommer hjem og tager dem af. Det absorberer fugt og hjælper skoene til at holde formen.

16# Har du fået foundation eller andet flydende makeup på skjortekraven? Så lån lidt af din kærestes barberskum og dup det på pletten med en vaskeklud.

17# I tvivl om hvilken størrelse jeans, du skal købe? Vælg altid den mindste, da alle jeans giver sig med tiden.

18# Det nemmeste trick til at få dit skab til at se organiseret ud, er at købe ens bøjler. Bøjler i samme farve og samme form sikrer et ordentligt udtryk.

19# Hvis du ikke har plads til at stikke to fingre ind under kanten på din BH, er den for stram, og du bør derfor gå en størrelse op i omkreds. En ekstra bonus ved dette trick er, at du undgår ’sidedeller’ over bh-kanten på ryggen.

LÆS OGSÅ: Video: Rens dine smykker med dette nemme tip

20# BH’er skal jo egentlig vaskes i hånden, men har du ikke tiden til det, så brug koldt-vandsprogrammet på din vaskemaskine og vask BH’erne i en vaskepose.

21# Er din selvbruner smittet af på dit tøj? Så brug citronsaft til at rense pletterne af med.

22# Brug dine klipse-øreringe som spænder på dine sko eller skjortelommer for et personligt og cool tvist.

23# Hold orden i din garderobe ved at organisere i farver. Fra lys til mørk, fra venstre til højre.

24# Har du fået olie på din elskede lædertaske? Så dæk pletten med babypudder og lad det sidde natten over. Morgenen efter kan du børste pudderet af, og pletten er væk. Gentag, hvis pletten stadig er der.

25# Brug til nød dobbeltklæbende tape til at lægge dine bukser, nederdel eller kjole op med. Er materialet ikke for tungt, burde det kunne holde længden på plads.

Kilde: Stylecaster.com

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også