pakkekalender
Stil

15 kreative idéer til din pakkekalender

13. november 2022
af Mie Stange & redaktionen
Udgivet første gang 21. november 2017. Foto: Panthermedia
Det er ikke altid kun indholdet i pakken, der tæller. Forkæl en du holder af med en fin pakkekalender, der pynter i hele december. Kreativiteten har ingen grænser.

En pakkekalender er 24 små pakker, der gives til enten børn eller voksne i dagene op til juleaften.

Pakkekalderen er en tradition i flere børnefamilier, men det kan også være hyggeligt at lave en pakkekalender til enten sin veninde eller mor, der trænger til lidt selvforkælelse.

Gaverne i pakkekalenderen behøver ikke være store eller dyre, men kan være ting som en plade chokolade, en håndsæbe eller en pakke hårelastikker – og til børnene kan det være tyggegummi, en hoppebold eller en nissehue.

Bliv inspireret her til gode gaver og kreative måder at pakke kalendergaverne ind på.

Ideer til en god pakkekalender

Det kan være tidskrævende at samle 24 gaver ind til en god pakkekalender, så derfor er det en god ide at starte i god tid. For at gøre arbejdet lidt lettere, har vi her samlet vores bedste gaveguides med gaver til både ham, hende og børnene. Kig med i de forskellige artikler herunder.

Hvordan laver man en pakkekalender?

Når de 24 små pakker er købt, findes der masser af fine måder at strukturere de små pakker på. Gør lidt ekstra ud af pakkekalenderen med fin indpakning og kreative ophæng.

Vi har samle 15 gode ideer til fine pakkekalendere her.

15 kreative måder at lave pakkekalender på

Grøn pynt

Det behøver ikke at være besværligt. De enkle pakker får hurtigt et julet udtryk, når du pynter dem med lidt grene, gran og grønne blade.

Nemt med snor

Bind de 24 pakker på en snor, der hænger ned fra loftet.

Keep it simple

Snup en flot gren i skoven og brug den til at hæng pakkerne på.

Op på bøjlen

Du har sikkert allerede en ekstra bøjle i skabet. Pynt den med bånd og lidt julepynt - og du har et fint og personligt ophæng til gaverne.

Pænt og enkelt

Med det rette indhold kan de almindelige brune papirsposer blive dekorative med malede tal. Hæng dem i forskellige længder på en væggen, en knagerække eller døren.

Lidt fra gemmerne

Find 24 glas i flere forskellige størrelser. Mal dem i samme farve, eller forskellige, og bind sejlgarn omkring dem med et manillakort med tal på.

Rustikt juletræ

Lav et juletræ ud af træbrædder eller grene og 'pynt' det med grønne pakker.

Smuk krans

Bind gran og kogler på en krans og lad kalenderpakkerne hænge derfra - så har du det fineste ophæng til skabet eller døren.

Hvid jul

Pak kalendergaverne ind i hvidt papir og pynt med en lyskæde.

Simpelt og smart

Ryd en hylde på væggen og byg et juletræ ud af de 24 pakker. Gør udtrykket sjovere ved at bruge indpakningspapir i forskellige farver og slut af med en stjerne på toppen.

Farverige æsker

Gør det nemt for dig selv og lav pakkekalenderen ud fra forskellige æsker. De kan hurtigt se fine ud med forskellige mønstre og numre.

En lille hilsen

Find alle mulige forskellige konvolutter og hæng dem op på en væg med farverigt tape.

Kræmmerhus

Hjemmelavede kræmmerhuse med tal i forskellige størrelser og farver giver en hyggelig julesteming i hjemmet.

Den genanvendelige

Du kan enten købe eller selv sy en klassisk pakkekalender i stof med 24 rum til små gaver. Kalenderen kan hænges på væggen eller døren år efter år og blive en hyggelig tradition.

Brug trappen

Hvis du har en trappe med gelænder, kan den være oplagt at hænge kalendergaverne på. Hæng gaverne op forskudt på gelænderet med farverige bånd.

Læs også