Bridgerton_
Se, lyt & oplev

Trænger du til lidt love? Så skal du se de her serier

16. februar 2024
Af Claus Nygaard Petersen/vielskerserier.dk & Sara Petersen Razavi
Foto: Viaplay/Disney Enterprises, Liam Daniel/Netflix, Hulu, Netflix, Suzanne Hanover/Netflix, Netflix, Disney+.
Vi har finkæmmet streaminguniverset for romantiske serier. Her får du nogle af de allerbedste.

Den royale: Bridgerton

https://imgix.femina.dk/2024-02-06/bridgerton.jpg

Julia Quinns romantiske bogserie om den titulære familie Bridgerton er blevet en af Netflix’ største succeser.

I første sæson fulgte vi den ældste datter Daphne (Phoebe Dynevor) og hendes amorøse katten efter musen-leg med den charmerende, eftertragtede ungkarl, hertug Simon Basset (Regé-Jean Page).

Anden sæson skiftede fokus til familiens overhoved, ældstesønnen Anthony (Jonathan Bailey) og hans vaklen mellem, hvilken af de smukke og velhavende Sharma-søstre han skulle vælge.

I det farvestrålende og storromantiske serieunivers er at af de store højdepunkter i ”Bridgerton” den mystiske Lady Whistledown, som er forfatter på et sladdernyhedsbrev.

Bridgerton sæson 1-2 kan streames på Netflix.

Den første kærlighed: Normal People

https://imgix.femina.dk/2024-02-06/normal-people-hulu.jpg

En af de mest populære bøger i 2010'erne var Sally Rooneys ”Normal People”.

Historien om enspænderen Mariannes og fodboldspilleren Connells komplicerede og realistiske forhold med alle dets op- og nedture var guf for alle romantikere.

Sidenhen er bogen indspillet som en irsk miniserie på 12 afsnit med Daisy Edgar-Jones og nyligt Oscarnominerede Paul Mescal i hovedrollerne som Marianne og Connell og holdt seerne fastlåst i et jerngreb foran skærmen i bar spænding.

Ville det rent faktisk lykkes de to at finde hinanden endegyldigt i sidste ende? Eller ville de være et af de mest hjerteskærende forliste forhold i seriehistorien? Vejen dertil er spændende og fyldt med grin, gråd og glæde.

Normal People kan streames hos HBO Max.

Den sjove: High Fidelity

https://imgix.femina.dk/2024-02-06/high-fide.jpg

Serien ”High Fidelity” er en efternøler til filmen og bogen af samme navn.

Hovedpersonen er stadig den gnavne pladeforretningsejer Rob, i serien spillet med bravur af uforlignelige Zoë Kravitz.

Det drejer sig stadig om, at Rob forsøger at komme sig over bruddet med sin seneste kæreste Mac (Kingslet Ben-Adir).

Rob taler direkte til publikum og fortæller om de fem hårdeste brud, hun har været igennem, samtidig med at hun langsomt gør klar til at åbne sit hjerte for andre og ikke kun vil bruge tid på engangsknald.

Derudover bugner High Fidelity af fed musik og lårklaskende sjove replikker, så der er ikke en lattermuskel, som ikke bliver brugt. Og selvfølgelig er der masser af kærlighed.

High Fidelity kan streames hos Disney+.

Den realistiske: Love

https://imgix.femina.dk/2024-02-06/love.jpg

En af de mest realistiske skildringer af et forhold kommer i serieform fra comedy-guruen Judd Appatov, som er erfaren, når det kommer til at skildre kærlighedens mange skikkelser.

I ”Love” ser vi dating og forhold gennem øjnene på Mickey (Gillian Jacobs) og Gus (Paul Rust). Hun er alkoholiker, sexafhængig og lyver gerne over for sig selv og andre, mens han er en akavet gut, der ikke gebærder sig godt i sociale sammenhænge og har en tendens til højlydte vredesanfald, når han ikke får sin vilje.

”Love” udforsker det uperfekte menneskes datingliv. Der er gråd og grin side om side i lange baner, og, ikke mindst, hjertevarmende romantik.

Love kan streames hos Netflix.

Den om veninder: The Bold Type

https://imgix.femina.dk/2024-02-06/theboldtype.jpg

Hvad end du er selvvalgt single, på datingmarkedet eller i et parforhold, så kan du helt sikkert spejle dig selv i en af karakterne i ”The Bold Type”. I hovedhistorien følger vi de tre veninder Jane (Katie Stevens), Sutton (Meghann Fahy) og Kat (Aisha Dee), der i fællesskab jonglerer job, veninder og forhold.

Jane jagter kærligheden og det lykkelige happy-ever-after, Sutton forelsker sig i en ældre kollega, og da Kat møder den iranske fotograf, Adena, bliver hun pludselig i tvivl om sin seksualitet.

Vi følger de tre kvinders gang i New York med alt hvad 20’erne byder på: heartbreaks, seksuelle udskejelser og kropslige tabuer er blot et par af de temaer serien berører.

Alt i alt er serien et hjertevarmt bevis på, at kærlighed kommer og går, mens venskaber består.

The Bold Type sæson 1-5 kan streames på Viaplay.

Den med LGBT+: Heartstopper

Det britiske coming of age-hit fra Netflix, ”Heartstopper”, handler om gymnasieeleven Charlie Spring (Joe Locke), der crusher hårdt på den populære rugbyspiller Nick Nelson (Kit Conner).

Følelserne udvikler sig efter, at de to har siddepladser ved siden af hinanden i et fag. Tempoet, hvorpå romancen udfolder sig, og seriens overall-tone er noget helt særligt.

”Heartstopper” får elegant flettet et væld af LGBT+-historier sammen og er på sin vis den perfekte partner-serie til en anden Netflix-serie, nemlig ”Sex Education”. Sidstnævnte har en mere humoristisk tone som anker, men bygger på nogle af de samme værdier, og er ligeledes fremragende.

Heartstopper kan streames hos Netflix.

Læs også