Anne-Grethe Bjarup Riis
Se, lyt & oplev

- Jeg graver mig ned i en helt bestemt type af serier lige nu

5. juli 2024
af Signe Bjørg Granberg
Foto: mew
Bliv klogere på, hvad skuespiller, instruktør og forfatter, Anne-Grethe Bjarup Riis, ser og lytter til lige nu.

Anne-Grethe Bjarup Riis er både skuespiller, filminstruktør og forfatter. Hun har blandt andet instrueret de populære, historiske film "Hvidstensgruppen" og "Hvidstensgruppen" – de efterladte. Den første film havde premiere tilbage i 2012 og solgte intet mindre end 765.521 biografbilletter. Den blev den mest sete film i de danske biografer det år.

Lige nu er Anne-Grethe Bjarup Riis aktuel med første bog i serien om "Egeskov", som hun har skrevet sammen med forfatter, Thomas Rydahl. Bogen handler om familiedynastiet på Egeskov Slot og starter i 1874, som var et skelsættende år på slottet. Deraf har bogen fået undertitlen "Ulykkens år".

De to forfattere arbejder allerede nu på bog nummer to i serien, og det er også blevet bekræftet, at bogen skal filmatiseres af produktionsselskabet SAM productions.

Vi mødte Anne-Grethe til en snak på årets Heartland festival, hvor hun fortalte, hvilke serier, film, teaterforestillinger og bøger hun har set og læst på det sidste og som har inspireret hende i tidens løb.

Se med nedenfor:

Denne artikel blev første gang bragt af Vi Elsker Serier, som også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret og oversat version.

Læs også