italien
Rejser

Sommerferie: Vores favorit-destinationer

20. juni 2017
af Rikke Hast
foto: Judith Betak
Sommerferien er lige om hjørnet - forude venter dasedage, gode oplevelser med familien og forhåbentligt solskinstimer. Måske ved du endnu ikke, hvor du skal hen på sommerferie i år. Her kan du se, hvor redaktionen på SØNDAG rejser hen.

Sommerferie - her skal vi hen

Redaktionschef Karen Ellehøj: - Vi drømmer om at vende tilbage til Kroatien – til Markarska Rivieraen, som har det dejligste, klareste badevand, jeg nogensinde har oplevet i Europa. Stedet er også et godt udgangspunkt for at sejle til smukke øer som Brac og Hvar, som nærmest kan virke helt syditalienske i stemning og byggestil.

Samtidig er maden rigtig god med masser af frisk fisk og skaldyr… og så er det billigt at spise og drikke. What’s not to like?

Gode krimier til din sommerferie

Journalist Britta Bjerre:- Hos os går sommerferien til Jylland i år – for dér at følge i fodsporene på mormor. Vi er fire mennesker, tre generationer, der har besluttet at cruise os igennem de midtjyllandske vidder og finde tilbage til de steder, hvor min stadig ret så friske mor på 82 er vokset op, stod i lære, blev gift osv. osv.

Hendes yngste barnebarn, altså min 20-årige datter, har lavet en must-see-plan med seværdigheder, vi skal nå indenom undervejs. Den tæller, ud over diverse kirker, bl.a. Koldinghus Slot, Skamlingsbanken, Trapholt Museet, Jellingstenene og videre opefter for at besøge Den gamle By i Aarhus. Og så skal vi spise godt og hygge og snakke, så selv om det skulle blive dansk regnvejr, vil vi have solen med os indeni. Sådan!

Hun viser Danmark og verden frem

Fagredaktør Jane Frederiksen: - Den danske sommer er lunefuld, men når det er sagt, synes min mand og jeg, at der ikke findes bedre end de danske sommerdage og -aftner. Så vi er i vores sommerhus i Marielyst - med cykel- og gåture, masser af afslapning, mad fra grillen, venner og familie på besøg. Vi bander lidt over vejret ind imellem, men glæder os så til at forlade de danske himmelstrøg om vinteren, hvor alt er mørkt, vådt og trist.

Vild med grill - få 11 opskrifter her

Sekretær Marianne Arnvig: - Vi gentager succesen og flyver til Kreta – Agia Marina – igen i år. Vi har flere gange været forskellige steder på øen, men sidste år fandt vi det skønneste sted, hvor alting gik op i en højere enhed: Dejligt rent hotel, fantastiske kvalitets spisesteder, ren sandstrand og ingen larm fra børnefamilier eller unge mennesker!

Ren afslapning i 12 dage, med gode bøger og en afstikker eller to til Chania – bare for at se noget andet. Vi elsker varmen og har ikke længere små børn, så det er bare min mand og jeg.

Luksus på sommerferien - hent inspiration her

Journalist Rikke Hast: - Vi rejser til Italien – og i år bliver det til Toscana. Italien har i mange år været vores absolutte sommerfavorit-rejsemål, og det har først og fremmest noget at gøre med stemningen, maden og vinen.

Der er så smukt i Italien, og klimaet er helt vidunderligt. Vi er ret vilde med de norditalienske søer: Iseo, Como og Garda. De små pittoreske byer ligger som perler på en snor rundt om søerne, og lyset er smukt og rosa, når aftenen falder på. Jeg skal rejse sammen med min mand og vores to børn, der også elsker Italien.

Læs også