Shannen
Popkultur

Kræftsyg Shannen Doherty klynger sig til dette håb

3. januar 2024
Af Maria Hoang
Foto: Dennis Van Tine/AP/Ritzau Scanpix
"Beverly Hills 90210"-stjernen klynger sig til håbet om, at hendes kræft kan holdes så meget for døren, at der på sigt kan findes en kur mod den forfærdelige sygdom.

På papiret er Shannen Dohertys sygdomsforløb ikke ligefrem en solskinshistorie.

I otte år har hun kæmpet mod kræft, og for fire år siden fik hun konstateret stadie fire-kræft, som havde spredt sig til både hjerne og knogler.

Men trods noget, der kunne minde om en dødsdom, så lader den 52-årige skuespiller optimismen stråle igennem.

I sin podcast "Let's Be Clear" fortæller hun ærligt om, at hun sætter sin lid til, at den medicinske udvikling nok skal redde hendes liv.

– Jeg taler altid om, at vi bare skal klemme tre til fem år mere ud, og så kommer der T-celle terapi, eller der kommer noget helt andet, siger hun i podcasten.

– Og så kommer der til at være mange flere muligheder, som så vil give yderligere fem år, fortsætter hun.

– Og så om fem år kommer der til at være et væld af andre muligheder, og på sigt kommer der til at være en kur, lyder det håbefuldt fra den kræftsyge skuespiller.

I podcasten har Doherty en læge med speciale i kræftsygdomme i studiet, og han sammenligner hendes sygdomsforløb med at ride på heste:

– Jeg siger altid, at det er vigtigt at tænke på hver behandlingsmulighed som en hest, og i et hvert hesteløb vil du gerne ride på en hest i så lang tid som muligt, og så rider du på den næste hest i så lang tid som muligt... Du håber, at du når et par omgange og at der så står nogle nye heste, du kan ride på, som kan forlænge løbet.

Og den præmis køber Shannen Doherty med svaret:

– Jeg rider de heste, så jeg kan få nye, friske heste, og jeg den, jeg rider på lige nu, skal gøre, at jeg er i live så lang tid, som det menneskeligt er muligt.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også