taylor swift lady gaga
Popkultur

Efter graviditetsrygter svarer de igen: “Det er uansvarligt at kommentere en kvindes krop”

10. juni 2024
Af Signe Larsen
Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix, Jordan Strauss/AP/Ritzau Scanpix
Paparazzi-billeder af sangeren Lady Gaga førte med det samme spekulation om en mulig graviditet med sig. Rygterne manede hun til jorden, og så meldte Taylor Swift sig på banen med en opsang til internettet.

Man skulle tro, vi var kommet videre, men nej. Det er tilsyneladende stadig helt almindeligt at kommentere kvinders kroppe og spekulere i mulige graviditeter og vægtøgninger.

For selv om kalenderen siger 2024, og vi efterhånden har talt om det mange gange før, flyder sociale medier som Instagram og TikTok stadig over med netop den slags kommentarer – senest rettet mod de to sangere Lady Gaga og Taylor Swift.

Det begyndte denne gang med paparazzi-billeder af Lady Gaga i en sort kjole, taget af hende i smug, da hun deltog i sin søsters bryllupsfejring.

Billederne gik viralt, fordi det hurtigt blev påpeget, at det kunne ligne, at hun var gravid.

I en TikTok-video manede hun selv rygterne til jorden og skrev: “Not pregnant – just down bad cryin at the gym”.

Den sidste sætning er en reference til Taylor Swifts single “Down Bad" fra hendes nyeste album, The Tortured Poets Department.

Og formentlig derfor – og fordi Taylor Swift selv adskillige gange har været udsat for offentlighedens nærgående kommentarer om hendes krop – dukkede hun pludselig op i kommentarsporet under videoen med en “venlig” påmindelse:

“Kan vi alle blive enige om, at det er påtrængende og uansvarligt at kommentere en kvindes krop. Gaga skylder ingen en forklaring, og det gør ingen kvinder i det hele taget,” skriver Taylor Swift.

For nylig blev Taylor Swifts egen krop nemlig selv – igen – genstand for debat, da hun efter en pause på sin globale “Eras Tour” vendte tilbage til scenen – og ifølge mange lignede én, der enten var blevet gravid eller havde taget nogle kilo på.

Det følte flere åbenbart, at de havde ret til at påpege.

Sangeren har ikke selv udtalt sig om netop de kommentarer i denne omgang, men hun har tidligere været vokal om sine egne udfordringer med sit kropsbillede og forhold til mad.

I Netflix-dokumentaren “Miss Americana” fra 2020 talte Taylor Swift for første gang offentligt om sin fortid med en spiseforstyrrelse og ikke mindst om det pres, hun har mærket fra offentligheden.

Fuldkommen som Britney Spears synger i “Piece of Me”: I’m Mrs. She’s too big, now she’s too thin. Og sådan bliver det tilsyneladende ved med at køre i ring.

I dokumentaren fortalte Taylor Swift, at hun flere gange tidligere havde set billeder af sig selv, hvor hun følte, at hendes mave var for stor eller hørte, at nogle snakkede om, at hun så gravid ud.

“Det trigger mig til at sulte mig selv,” fortalte hun.

Der er ikke noget at sige til, at både Lady Gaga og Taylor Swift reagerer hurtigt på rygter, der omhandler deres kroppe, og desuden kommer hinanden til undsætning.

Og kan vi så ikke for guds skyld aftale, at alle fremadrettet følger Taylor Swifts råd og holder sig fra – velmenende eller ej – at sige noget som helst om andres kroppe?

Læs også