https://imgix.femina.dk/media/d400d13637de43ae8af5755c1a0b6072.jpg
Mad

Ovnstegt kylling med rodfrugter

14. marts 2011
af Julie Hey
foto: Bjørn Jakobsen
Tag en stor kylling, vær lidt kreativ – og en, to, tre har du to middage og en frokost til to personer! SØNDAGs Julie Hey tryller her med en stor økologisk kylling og får lækker mad til to-tre dage.

Ovnstegt kylling med rodfrugter
Tid: 25 min. + stegetid: 1½ time

1 kylling, 3 retter

1 kylling, 3 måltider DAG 1: AFTEN
Ovnstegt kylling med rodfrugter
DAG 2: FROKOST
Kyllingesandwich
DAG 2: AFTEN
Kyllingesuppe

Ovnstegt kylling - det skal du bruge:

1 økologisk kylling
ca. 1,8 kg fra Rose Poultry
3 spsk rapsolie
1 fed hvidløg
Salt, peber
8 rodfrugter, evt. rødbeder, pastinakker, gulerødder
3 spsk olivenolie
1 spsk flydende honning
Frisk rosmarin

Dressing

(også til næste dag):
3 forårsløg
3 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche
2 spsk dijonsennep
1-2 fed hvidløg

Ovnstegt kylling - sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Dup kyllingen tør med køkkenrulle og gnid den ind i rapsolie, presset hvidløg, salt og peber. Sæt den i ovnen og steg den i 1½ time.

Skræl rodfrugterne og skær dem i grove lange stænger.

TIP OM OVNSTEGT KYLLING

Skær brystet fra kyllingen og pil resten af kødet af skroget. Det er faktisk nemmest, mens kyllingen stadig er lun.
Sæt kødet og skroget i køleskabet til næste dag.

Vend med olivenolie, honning, hakket rosmarin, salt og peber og læg dem på bagepapir på en bageplade.

Bag i ovnen de sidste 20-25 min. af kyllingens stegetid.

Rør mayonnaise, creme fraiche og sennep sammen med presset hvidløg, smag til med salt og peber.

Rens forårsløgene, hak dem fint og rør dem i dressingen.

Skær lårene fra din ovnstegt kylling, læg dem i et fad og grill dem i ovnen i 3-5 min. sammen med rodfrugterne.

Servér 2 dl dressing til kyllingelårene og de sprøde grøntsager.

TIP: Ovnstegt kylling er for alle - prøv også at server ovnstegt kylling for dine børn!

Læs også