https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/10/43/madsag/kaal2-stor.jpg
Mad

Asiatisk kål

24. oktober 2012
af Louise Dandanell Ørsted
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrifter: Sprød salat, som også giver varme på tungen i den kolde tid - prøv den som krydret, friskt tilbehør

Asiatisk kål (TID: 25 min. inkl. trækketid)

Ingredienser
½ spidskål
1 tsk salt
1 spsk sukker
2 spsk eddike
2 gulerødder
1 rød chili
2 spsk olie, evt. sesamolie
1 spsk sesamfrø
1 bdt. koriander

LÆS MERE: Kast dig over kål, og find efterårets 6 bedste kålopskifter her

Fremgangsmåde
Rens kålhovedet og skær det i tynde strimler.

Hæld kålen i en rummelig skål, knug salt, sukker og eddike ind i kålen og lad den trække i 10-15 min.

Skræl gulerødderne med en tyndskræller. Skær chili i tynde skiver.

Vend gulerodsstrimler og chili med kålen. Hæld olie over, vend rundt og pynt salaten med sesam og koriander.

LÆS MERE: Vil du gerne prøve flere asiatisk inspirerede salater, så prøv også denne salat med mango og passionsfrugt

Læs også