Aftensmad

Spidskål med mango og passionsfrugt, spicy

af Lone Kjær 15. juli 2009
Den sprøde spidskål er rigtig god i salater, gerne sammen med frugt og en dressing, som træder i karakter. Salaten er krydret og frisk, og fordi den ikke er så fyldig, er den beregnet som tilbehør til sommerens grill.

TID: Ca. 20 min.1 spidskål1 mango4 passionsfrugter20 g salte peanuts1 bundt frisk korianderDressing:1 tsk spidskommen1 tsk fennikelfrø½ spsk ristet sesamolie½ spsk citronsaft1 spsk rørsukker1. Halvér kålen, fjern stokken og snit kålen fint med en skarp kniv.2. Skræl mangoen og skær den i både. Vend den forsigtigt i spidskålen.3. Halvér passionsfrugterne og skrab kerner og saft ud over kålen. Drys med peanuts og pynt med frisk koriander.4. Rist spidskommen og fennikelfrø på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød dem i en morter og rør krydderierne sammen med sesamolie, vineddike og rørsukker. Hæld dressingen over salaten og servér.TIP: Ristet sesamolie produceres bl.a. af Blue Dragon og fås i velassorterede supermarkeder. Olien er meget aromatisk og kan med stor fordel anvendes i små mængder, da den giver masser af smag.Energi pr. person: 160 kcal. Fordelt på: protein 14%, kulhydrat 57%, fedt 29%