
Her er 3 opskrifter på lækre hjemmelavede is

Hindbæris på kondenseret mælk.
Foto: Stine Christiansen
Cookie is-sandwich
30 minutter + bage- og frysetid - 8 stk.
Chokoladecookies:
- 100 g blødt smør
- 100 g brun farin
- 100 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æg
- 185 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. flagesalt
- 150 g mørk chokolade
Is-sandwich:
- 1 liter vaniljeis
Chokoladecookies: Pisk smør, brun farin, sukker og vaniljesukker cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt æg, og pisk det sammen. Bland mel, bagepulver og salt, og rør det i dejen, til den er ensartet. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen. Tænd ovnen på 180°. Form dejen til 16 kugler, og fordél dem på 2 bageplader med bagepapir. Sørg for, at der er god afstand mellem dejkuglerne, da de flyder ud under bagningen. Bag én plade cookies ad gangen i ovnen i 12-14 minutter, til de er gyldne, men stadig let bløde i midten. Afkøl dem på bagepladen i et par minutter, og flyt dem derefter over på en bagerist. Afkøl dem helt.
Is-sandwich: Tag den færdigkøbte is ud af fryseren 10 minutter i forvejen, så den er let blød. Læg 2 cookies sammen med en kugle is imellem, og tryk dem let sammen. Læg de samlede is-sandwich i fryseren i mindst 1 time før servering.

Cookie is-sandwich
Foto: Stine Christiansen
Ispinde med appelsin, banan og mango
15 minutter + frysetid - 6 stk.
- 1 moden banan (ca. 100 g)
- 150 g mango (fra frost)
- 3 dl friskpresset appelsinsaft
- 1 spsk. citronsaft
Skræl bananen. Tag mango ud af fryseren 10 minutter før, du vil i gang med at lave isen. Hæld banan, mango og appelsinsaft i en blender, og blend det sammen til en ensartet masse. Smag til med citronsaft. Hæld frugtisen i 6 ispindeforme, og sæt dem i fryseren i ca. 1 time, til de begynder at blive så faste, at man kan stikke en ispind i. Stik ispinde i isene, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 6 timer, gerne til næste dag.

Ispinde med appelsin, banan og mango
Foto: Stine Christiansen
Hindbæris på kondenseret mælk
15 minutter + frysetid - 6 personer
- 250 g hindbær
- 1 dåse kondenseret mælk
- 1 spsk. citronsaft
- 3 dl piskefløde
- 3 spsk. frysetørrede hindbær
Til servering:
- 6 isvafler
- Evt. hindbær
Hæld hindbær, kondenseret mælk og citronsaft i en blender, og blend det sammen til en ensartet lyserød creme. Pisk fløden til let skum i en skål med en elpisker. Tilsæt den lyserøde creme og 2 spsk. frysetørrede hindbær, og vend det hele sammen til en ensartet iscreme. Hæld iscremen i en fryseegnet beholder, og drys med den sidste spsk. frysetørrede hindbær. Sæt isen i fryseren i mindst 6 timer.
Servering: Servér hindbærisen i vafler, evt. med friske hindbær.

Hindbæris på kondenseret mælk
Foto: Stine Christiansen
Artiklen blev udgivet i SØNDAG uge 28/2025, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om: