
Her er 3 opskrifter på lækre hjemmelavede is

Hindbæris på kondenseret mælk.
Foto: Stine Christiansen
Cookie is-sandwich
30 minutter + bage- og frysetid - 8 stk.
Chokoladecookies:
- 100 g blødt smør
- 100 g brun farin
- 100 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æg
- 185 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. flagesalt
- 150 g mørk chokolade
Is-sandwich:
- 1 liter vaniljeis
Chokoladecookies: Pisk smør, brun farin, sukker og vaniljesukker cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt æg, og pisk det sammen. Bland mel, bagepulver og salt, og rør det i dejen, til den er ensartet. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen. Tænd ovnen på 180°. Form dejen til 16 kugler, og fordél dem på 2 bageplader med bagepapir. Sørg for, at der er god afstand mellem dejkuglerne, da de flyder ud under bagningen. Bag én plade cookies ad gangen i ovnen i 12-14 minutter, til de er gyldne, men stadig let bløde i midten. Afkøl dem på bagepladen i et par minutter, og flyt dem derefter over på en bagerist. Afkøl dem helt.
Is-sandwich: Tag den færdigkøbte is ud af fryseren 10 minutter i forvejen, så den er let blød. Læg 2 cookies sammen med en kugle is imellem, og tryk dem let sammen. Læg de samlede is-sandwich i fryseren i mindst 1 time før servering.

Cookie is-sandwich
Foto: Stine Christiansen
Ispinde med appelsin, banan og mango
15 minutter + frysetid - 6 stk.
- 1 moden banan (ca. 100 g)
- 150 g mango (fra frost)
- 3 dl friskpresset appelsinsaft
- 1 spsk. citronsaft
Skræl bananen. Tag mango ud af fryseren 10 minutter før, du vil i gang med at lave isen. Hæld banan, mango og appelsinsaft i en blender, og blend det sammen til en ensartet masse. Smag til med citronsaft. Hæld frugtisen i 6 ispindeforme, og sæt dem i fryseren i ca. 1 time, til de begynder at blive så faste, at man kan stikke en ispind i. Stik ispinde i isene, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 6 timer, gerne til næste dag.

Ispinde med appelsin, banan og mango
Foto: Stine Christiansen
Hindbæris på kondenseret mælk
15 minutter + frysetid - 6 personer
- 250 g hindbær
- 1 dåse kondenseret mælk
- 1 spsk. citronsaft
- 3 dl piskefløde
- 3 spsk. frysetørrede hindbær
Til servering:
- 6 isvafler
- Evt. hindbær
Hæld hindbær, kondenseret mælk og citronsaft i en blender, og blend det sammen til en ensartet lyserød creme. Pisk fløden til let skum i en skål med en elpisker. Tilsæt den lyserøde creme og 2 spsk. frysetørrede hindbær, og vend det hele sammen til en ensartet iscreme. Hæld iscremen i en fryseegnet beholder, og drys med den sidste spsk. frysetørrede hindbær. Sæt isen i fryseren i mindst 6 timer.
Servering: Servér hindbærisen i vafler, evt. med friske hindbær.

Hindbæris på kondenseret mælk
Foto: Stine Christiansen
Artiklen blev udgivet i SØNDAG uge 28/2025, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:
Udvalgt indhold

Nogle dage tænker jeg, om mit liv ville se anderledes ud, hvis jeg blev medicineret. Men jeg er nervøs

Skilsmissen udløste en "total livskrise" for Tina. Så fik hun en god idé
