
12 kostråd fra Birgitte Nymann

Foto: Jacob Bloch
1. Spis morgenmad, senest ½ time efter at du er stået op.
2. Spis 3-6 måltider om dagen.
3 hovedmåltider og (måske) 1-3 mellemmåltider.
3. Spørg dig selv, om du er mæt, når du har spist 1. portion. Har du stadig appetit, så vent 10 minutter, og tag så 2. portion, hvis du stadig er sulten.
4. Bestil en grøn salat som snack inden maden, når du går på restaurant. På den måde kan du undgå "brødkurven".
5. Spis fisk 1-2 gange om ugen (gerne flere gange). Fisk indeholder gode proteiner og essentielle fedtsyrer.
6. Spis friske, snittede grøntsager, nødder og kerner som snacks, når du har gæster.
Læs også: Slank på den fede måde
7. Lav ikke andet end at spise, når du spiser.
8. Sid ned, når du spiser. Fordøjelsen stopper delvist eller helt, alt efter i hvor stor aktivitet du er.
9. Forbered forskellige snacks, og hav dem liggende i din skrivebordsskuffe eller i din taske.
10. Drik før og efter dit måltid - undgå at drikke, mens du spiser. Nøjes med at nippe til vand under selve måltidet, hvis du ikke helt kan lade være at drikke.
11. Planlæg din dag/uge mht. mad, så du ikke pludselig står og mangler noget at spise.
12. Planlæg dine indkøb, så du ikke handler ind, når du er sulten. Når dit blodsukker er lavt, så har du lyst til hvad som helst, og mange madvarer ser for fristende ud..
Læs også: Sådan får du tynde lår