
4 gode grunde til at spise mere chokolade

Foto: Istock
4 gode grunde til at spise mere chokolade
1. Antioxidantbombe mod hjerte-kar-sygdomme
Antioxidanters styrke mÄles i ORAC-vÊrdi (oxygen radical absorbance capacity). Den hÞjeste vÊrdi af alle fÞdevarer er mÄlt i rÄ kakao - nemlig 28.000 ORAC pr. 100 g rÄ kakao. Scoren for en konventionel mÞrk chokolade er 13.120. UndersÞgelser viser sammenhÊng mellem indtag af kakao og Þget hjerte-kar-sundhed.
2. Kakao stimulerer hjernen
Kakao indeholder aminosyren tryptofan, som er nÞdvendig for dannelse af serotonin, der modvirker depression. Kakao indeholder ogsÄ neurotransmitteren dopamin, som indgÄr i hjernens "belÞnningssystem". Alkaloidet PEA i kakao hjÊlper med at fremme mental ÄrvÄgenhed og evnen til at koncentrere sig.
3. Dit nye energiboost: Teobromin
Kakao indeholder to stimulerende stoffer - en betydelig mÊngde teobromin og en lille mÊngde koffein. Teobromin stimulerer centralnervesystemet og fÄr den glatte muskulatur til at slappe af samt udvider blodkarrene.
4. Kakao som astmamedicin
Stoffer fra kakao har vist sig mere effektivt og have fÊrre bivirkninger end hostemidlet Codein. Teobromin slÞver ikke, men virker derimod stimulerende. Der er ingen bivirkninger pÄ kredslÞbssystemet - og sÄ indeholder kakao ogsÄ magnesium, der virker afslappende pÄ bronkierne.
Kilde: womenshealthmag.com
LĂŠs mere om: