5 lækre opskrifter til din brunch
Amerikanske pandekager med bær
4 pers. Tid: 30 min. Ingredienser: 50 g smør 2½ dl yoghurt naturel 2 æg 2 dl mandelmel 1 dl hvedemel 1 spsk. sukker 2 tsk. bagepulver ½ tsk. salt 1 tsk. ægte vaniljepulver Revet skal af 1 økologisk appelsin Olie Ahornsirup Friske bær Fremgangsmåde Smelt smørret i en gryde. Tilsæt yoghurt og stil blandingen til side. Slå æggene ud i en skål, pisk dem sammen og stil til side. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt den revne appelsinskal. Rør melblandingen sammen med æggene. Tilsæt dernæst yoghurtblandingen og rør det hurtigt sammen til en samlet masse. Opvarm en stege- eller blinispande, hæld olie på og læg små klatter af den tykke dej, 1-2 spsk. pr. pandekage. Steg 2-3 stykker ad gangen, hvis du ikke bruger en blinispande. Vend pandekagerne, når der kommer små bobler på den opadvendte side. Steg dem efterfølgende cirka 1 min. på den anden side. Servér de nybagte amerikanske pandekager med ahornsirup og friske bær. Opskrift: Åsa Swanberg Foto: Malou Holm
Smoothie med blåbær og mandler
Ingredienser: 150 g blåbær 25 g mandler 100 g græsk yoghurt 2% 1½ dl tranebær eller blåbærjuice
Fremgangsmåde Findel alle ingredienserne i en blender til en cremet smoothie. Server og nyd straks. Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Bjørn Jakobsen Prøv også:
Sund og grøn spinatsmoothie til din brunch Yoghurt-shots med sommerbær og crunch
4 pers. Tid: Ca. 20 min. Ingredienser: 6 dl græsk yoghurt 2% 100 g sommerbær fx hindbær og blåbær Crunch: 50 g honning 50 g økologiske speltflager Fremgangsmåde Start med crunchen Varm honningen ved jævn varme, til den smelter på en slip let-pande. Vend speltflagerne i honningen og rist, til de er gyldne. Læg speltflagerne på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Anret yoghurten i glas med sommerbær og crunch. Opskrift: Lone Kjær Foto: Bjørn Jakobsen
Rugbrødssnitter med æg og trøffel
Ingredienser: 4 ristede rugbrødssnitter, 2 æg, 1 spsk fløde, lidt smør, salt, peber, 1 spsk hakket trøffel (fra dåse) Fremgangsmåde Pisk æggene sammen med salt, peber og fløde. Smelt smørret på en lille pande og kom æggemassen på. Skrab med en spatel, til æggene er færdige uden at være tørre. Servér dem på de ristede rugbrødsnitter, drysset med peber og trøffel. Opskrift: Beagle Iuel- Brockdorff
Baguette med ost og persille
2 baguetter 2 x 15 min. + hæve- og bagetid
Ingredienser: 25 g gær 2½ dl vand 1 spsk. honning 1 spsk. salt 1 dl hørfrø Ca. 6 dl god hvedemel
Fyld: 100 g lagret ost 1 bdt. persille
Fremgangsmåde Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand og rør gæren ud heri. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele sammen til en dej. Lad dejen hæve overdækket og på køl i 11-12 timer. Del dejen i to og rul forsigtigt hver del ud i et rektangel. Skær osten i skiver og læg den i en stribe midt på dejen på den lange led. Klip persille over og fold derefter siderne ind over osten og form til baguetter. Læg baguetterne med sammenføjningen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys lidt mel over og lad brødene efterhæve i cirka 30 min. Sæt imens ovnen på 250°. Bag baguetterne midt i ovnen i 15-20 min., til de er gyldne og gennembagte. Tag ud af ovnen, læg et viskestykke over og lad dem afkøle på en rist. Opskrift: Åsa Swanberg Foto: Malou Holm Prøv også:
Kokosvafler med mango og ahornsirup