Annonce
Mad
4. april 2011

Lasagne med kylling og skvalderkål

Skvalderkål er typisk haveejerens mest forhadte plante. Men nu kan du heldigvis få bugt med den OG udnytte den i madlavningen - her får du opskriften på en lasagne med skvalderkål.
Af: LYNN ANDERSEN
Lasagne med skvalderkål

Foto: BJØRN JAKOBSEN

Lasagne med kylling og skvalderkål

TID: 20 min. + bagning

Det skal du bruge:

200 g skvalderkål
300 g kogt kylling

Ostesauce:

30 g smør
2 spsk mel
½ l sødmælk
100-150 g revet mozzarella
4-5 lasagneplader
Salt, peber
Til gratinering:
Smør til pensling af fadet
50 g parmesan

Prøv også: Lasagne med masser af grøntsager (link fjernet)

TILMELD DIG SØNDAGS NYHEDSBREV HER, OG FÅ FLERE INSPIRERENDE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Sådan gør du:

Indstil ovnen på 200 grader.

Pluk og rens nye skud af skvalderkål. Tag ca. 50 g fra og stil til side.

Skær kyllingkødet i mindre stykker.

Smelt smørret og rør 2 spsk mel i. Pisk mælken i lidt ad gangen og kog saucen igennem nogle min. Rør osten i og smag til med salt og peber.

Tilsæt de 50 g skvalderkål, der var stillet til side, og rør godt rundt.

Smør et ovnfast fad eller en lille bradepande.

Læg lasagneplader, skvalderkål, kyllingekød og ostesauce lagvis. Begynd og slut med ostesauce. Drys parmesan over til sidst.

Annonce

Bag lasagnen ca. 40 min., og lad den hvile 5 min. inden udskæring.

Ukrudt af den fineste slags

Mælkebøttesaft Brændenældesuppe (link fjernet) Stegt mælkebøtte med grøntsagsmos (link fjernet) Smuk salat med bellisblomster Lasagne med kylling og skvalderkål Ravioli med skvalderkål

Annonce

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.