Annonce
Mad
16. september 2013

Rødbedesuppe med persillepesto

Du forbinder måske rødbedesuppe med den klassiske russiske suppe borsjtj. Opskriften på denne rødbedesuppe er med creme fraiche og en frisk persillepesto
Af: Gitte Heidi Rasmussen
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/09/38/roedbedesuppe-med-persille-pesto/roedbedesuppe-med-persille-pesto-prim.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Tid: 15 min.
2-4 pers.

Rødbedesuppe
1 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
300 g skrællet rødbede
½ bagekartoffel
½ tsk spidskommen
1 laurbærblad
1 spsk sherryvineddike
¾ liter bouillon
Salt, peber
4 tsk creme fraiche 18%

Persillepesto
1 fed hvidløg
½ liter persilleblade, ca. 30 g
25 g valnøddekerner
½ dl olivenolie

Kan du bare ikke få nok af rødbede? Vi har samlet 5 opskrifter med rødbede til dig

Rødbedesuppe - sådan gør du
Sauter hakket løg og hvidløg i olivenolie. Skær rødbeder og kartoffel i terninger og tilsæt sammen med spidskommen, laurbær, vineddike samt bouillon og bring det hele i kog. Lad det simre under låg i 30 min. til grøntsagerne er møre.
Kassér laurbærbladet og blend rødbedesuppen. Smag til med salt og peber.

Persille-pesto
Findel hvidløg, persilleblade, valnødder og olivenolie i en multihakker, til pestoen har en grov konsistens. Smag til med salt.

Annonce

Servér rødbedesuppen rygende varm med lidt persillepesto samt creme fraiche på toppen.

Læs også: Nem grøntsagssuppe med gedeostebrød

Annonce
Annonce

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.