Kartoffelpizza med radicchio og parmaskinke
Tid: 30 minutter. Hævetid: 1 time. Bagetid: 10 minutter Antal personer: 2-4 DET SKAL DU BRUGE 15 g gær 2½ dl lunt vand 400 g tipo 00-hvedemel 2 spsk. olivenolie 12 g salt FYLD 2-3 kartofler 1½ dl cremefraiche 18 % 2 kugler frisk mozzarella 6 skiver parmaskinke
TIL SERVERING 1 radicchio god olivenolie
PRØV OGSÅ: Kartoffelpizza med spinat og pancetta Opskrift - sådan laver du kartoffelpizza med radicchio og parmaskinke
1. Opløs gæren i vandet, og rør melet i. Ælt, til dejen begynder at blive smidig (hvis du gør det på røremaskine, tager det ca. 5 minutter). Tilsæt olie og salt, og ælt i endnu 5 minutter. Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur, til ca. dobbelt størrelse. Del dejen i 2 stykker, og rul dem tyndt ud med en kagerulle på et melstrøet bord. Varm ovnen op til 275°. 2. FYLD: Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Smør cremefraiche på pizzabundene. Riv mozzarella i små bidder, og fordel dem på bundene sammen med kartoffelskiver og parmaskinke. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød. 3. SERVERING: Skyl, pluk og tør radicchio. Pynt de nybagte pizzaer med radicchio, dryp med olivenolie, og servér straks.
PRØV OGSÅ: Pizza med feta og hele tomater