Marcipan-juletræer med appelsin
Tid: 25 minutter. Køletid: 1 time. Bagetid: 8-10 minuter. Antal: 2 juletræer.
DET SKAL DU BRUGE SMÅKAGER 150 g hvedemel 50 g flormelis 100 g marcipan 100 g koldt smør ½ æg ½ tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
PYNT 150 g flormelis 3-4 spsk. vand spiseligt sølvstøv eller flormelis
PRØV OGSÅ: Lav selv din egen marcipan Opskrift - sådan laver du marcipan-juletræer med appelsin
1. SMÅKAGER: Hæld mel og flormelis i en skål. Riv marcipanen groft, og rør den i melblandingen. Riv smørret groft på et rivejern, og smuldr det i. Saml dejen med æg, og sæt den i køleskabet i ca. 1 time. Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og udstik store, mellemstore og små stjerner med kage-udstikkere. Bag stjernerne i ovnen i 8-10 minutter. De mindste skal have kortest tid. Afkøl på en bagerist. 2. PYNT: Rør flormelis og vand til glasur, og pynt småkagerne med glasuren. Læg dem forskudt oven på hinanden, så de danner et juletræ. De største skal nederst, og så bygger du op i en passende højde. Pynt med spiseligt sølvstøv, eller si lidt flormelis over til sidst.
PRØV OGSÅ: Peberkager med hvid glasur