Tips & guides

Stylistens tøjtips: Sådan ved du, hvad du skal gemme

Hvad gør man, når man bare ikke kan finde ud af at smide tøj ud, selvom klædeskabet er ved at brase sammen? Feminas stylist guider dig her til, hvordan du sorterer dit tøj

1. Ud med tunge træbøjler, og ind med lette, ens plastikbøjler. Så hænger alt tøjet i samme højde, og bøjlestangen er ikke ved at dø af overbelastning. Renseribøjler KAN bruges til mindre sart tøj og sparer plads.

2. Bøjlerne skal hænge frit. Når du skal til at mase for at kunne hænge en bøjle ind, er det tid til ny udsmidning. Én ting ind – én ting ud.

LÆS OGSÅ: 25 webshops, du bør kende

3. Dit tøj skal være i samme rum. Ikke kjoler i ét rum og bukser og nederdele i et andet. Overblik!

4. Start med en overordnet oprydning. Blomster for sig. Farver for sig. Mønstre og print for sig. Det giver ro for øjet, når du kigger ind i skabet. Og du risikerer ikke at overse ting.

5. Tøjet skal kunne tages på direkte fra bøjlen. Intet må hænges ind på vrangen eller ustrøget.

LÆS OGSÅ: Feminas stylist har selv dårlige tøjdage – her fortæller hun, hvad hun gør på de dage

6. Hæng dine yndlingsmodebilleder i en skiftende udstilling på indersiden af skabslågen. Det inspirerer til at lege med det tøj, du har. Og forhindrer dig i at købe noget, du tror, du mangler – du har måske allerede noget, der ligner.

7. Overvej din frisure. Kan den forskellige ting til forskellige stilarter? Eller forhindrer den dig i at eksperimentere med en tøjstil, du gerne ville prøve?

8. Hvilke farver passer bare ikke til dig? Har du tøj i de farver? Ud med det!

9. Når du har været hele molevitten igennem, så vent tre måneder og gør nøjagtig det samme igen. Er der noget, du ikke har brugt? Medmindre det er sæsonafhængigt eller til selskabsbrug, skal det UD.

10. Og sidst, men absolut ikke mindst: Tænk tøj aftenen før. Så slipper du for hovsa-valg og kapløb med tiden foran klædeskabet om morgenen.

Læs mere om: