9 stykker tøj, du helt sikkert kan huske, hvis du var ung i 90'erne
Tips & guides

9 stykker tøj, du kan huske, hvis du var ung i 90’erne

Var du ung i 90'erne? Så var disse ni stykker tøj højst sandsynligt en del af din garderobe. Og selvom du sikkert helst vil glemme mange af dine tøj-eskapader i de dejlige 90'ere, så er den del af trendene altså igen moderne!

9 stykker tøj, du helt sikkert kan huske, hvis du var ung i 90'erne

Artiklen indeholder sponsoreret links

1# Underkjole udover bukserne

Du har helt sikkert også følt dig super trendy i en underkjole med blondekant udover dine jeans i 90’erne, og som alle andre gik du sikkert på jagt i både genbrugsbutikker og i din mors- og bedstemors - gemmer. Faktisk er underkjolerne igen fremme i modebilledet – men i dag er vi gået væk fra blonder og bruger både T-shirts og rullekraver indenunder.

 

 

2# Hullede jeans

I 90’erne hittede både jakker og jeans i lys denim - og det skulle helst være så hullet, at der ikke var meget overladt til fantasien. Måske skamferede du endda selv dine nyerhvervede jeans for at få det helt rigtige udtryk. Én ting var uden tvivl sikkert: Du krydsede fingre for milde vintre. De hullede jeans, eller ripped jeans som de også kaldes, har været på mode mange gange siden, og selv i denne sæson ses de i modebilledet – dog i en mere afdæmpet udgave.

Køb smarte jeans med huller her

Jeans fra Levis til 999 kr.

 

3# Buffalostøvlen

Buffalostøvlen er nok den ting, som allerflest af os ønsker, aldrig nogensinde kommer på mode igen. Selv den dag i dag er det et mysterium, hvordan verdens højeste og mest håbløse sko blev moderne. 90’ernes technotrend og Spice Girls-mani spiller nok en rolle … De helt ægte buffalos var dog svære at få fat på, så måske var du en af dem, der valfartede fra Jylland for at stå i kø foran Flying A – eller tiggede og bad veninden om at købe dem med fra London, når hun skulle på weekendtur.

Buffalos fra eBay til 1.699 kr.
 

 

 

Var du ung i 90'erne? Så husker du helt sikkert også disse

4# Den ultrakorte mavebluse

Britney Spears bar den i alle sine musikvideoer til skræk for alle forældre, der var rædselsslagne for, at deres egne unge skulle iføre sig dem. Men det forstærkede bare vores lyst til at hoppe i ultrakorte mavebluser og flashe vores navlepiercinger – selv i det danske klima.  Og selvom vi troede, at vi havde efterladt maveblusen i de kære 90’ere sammen med buffalo-stylterne, så har de såkaldte "cropped tops" alligevel fundet vej tilbage til moden de seneste år.

Køb en smart sort off-shoulder top her

Mavebluse fra H&M til 49 kr.

 

5# Tattoo-halskæden

Den var stram, lavet af plastik og ikke særlig køn, men den frække tattoo-halskæde sad klæbet til halsen i både sort og i diverse pangfarver på mange af os i slut 90’erne. Et velourbånd stramt bundet om halsen med et vedhæng kunne også gå an. Selvom mange af os brændte vores tattoo-kæder sammen med mavebluserne, så var også disse fremme i moden for nylig – dog i mindre farverige udgaver.

Choker fra EMP.shop.dk til 39 kr.

 

 

6# G-streng og lavtaljede jeans

I 90’erne kunne vores jeans ikke blive lavtaljede nok. Vores Miss Sixty-jeans skulle trækkes godt ned, mens G-strengen skulle trækkes godt op, og så var vi garanteret et frækt look. I dag er vi dog noget uforstående over for den trend og krydser fingre for, at den aldrig nogensinde vil gøre comeback i modebilledet.

G-streng fra Clavin Klein til 179 kr.

 

7# Harley Davidson-støvlen

Den flade støvle med det lille spænde blev båret sammen med leggings, også gerne med ”Harley Davidson” skrevet ned ad benet, og en stor V-strik fra mærket Petroleum. Det var sættet, og havde du et sådant, kunne du faktisk ikke blive mere trendy.

Støvlen har ændret sig lidt siden, men den flade ankelstøvle, bikerstøvlen med rund snude, som alle har gået med de sidste mange år, stammer helt klart fra dengang.

Nye bikerstøvler? Køb de fedeste her

Støvler fra eBay til 1019 kr.

KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt

8# Cowboy-overalls

Du var både praktisk, men også mega stilet, hvis du i 90’erne rendte rundt i et par lækre denim-overalls. Var du lidt hårdere og turde lidt mere end gennemsnittet, havde du måske endda knappet den ene knap op.

Overalls fra H&M til 349 kr.

9# Skovmandsskjorten

 I 90'erne bragede skovmandsskjorten frem - særligt på grund af grunge-bølgen, hvor også Dr. Martins var et kæmpe hit. Både støvlerne og de praktiske skjorter har også hittet siden, og skjorterne fås stadig i mange forskellige former og farver i denne sæson.

Find din nye skovmandsskjorte her

Skjorte fra Gina Tricot til 199 kr.

 

Læs mere om: