Strik

Strik en plisseret cape med hals

Med et par garnrester kan du nemt lave denne plisserede cowl som faktisk er lidt “cape-agtig” også da den også dækker skuldrene - perfekt til de kolde vinterdage

 
SORT OG HVID PLISSERET CAPE MED HALS
 
Materialer: seks nøgler (3 hvide og 3 sorte) Mayflower Cosmo 100% superwash wool (50 gr. = ca. 62 m)
Pinde: 7 EU
Størrelse: one size
Strikkefasthed: 6 masker x 9 pinde = 5 x 5 cm.
Mål: 50 cm i halsåbning og 170 cm omkring skuldrene. Den er ca. 33 cm lang.
 
Montering: Læg det strikkede stykke ret mod ret og sy første og sidste pind sammen så det danner et cirkulært stykke. I den ene ende foldes nu en af vrangpinde på retsiden på farve 1 over langs skiftet til farve 2, så der laves tre lag og så det underste lag også rører ved skiftet til farve 2 til den anden side.
Sæt synåle i i hver side af folden, så alle tre lag er sat sammen med nålen. Gør det samme med alle "striperne" således at der dannes en cirkel der bliver halsåbningen. Sy nu de tre lag sammen ca. 8 til 10 cm ned (afhængig af hvor høj hals der ønskes), der hvor alle synålene er sat i, det er vigtigt at alle tre lag sys sammen på en gang ved hver stripe. Dette er så halsåbningen.
 
Opskrift: Slå 40 masker på med en farve. "Strik glatstrik. På 10. pind strikkes der vrang i stedet for ret og fortsæt så i glatstrik de næste 16 pinde. Herfter skiftes til den anden farve*. Gentag fra * til * i alt 10 gange og luk alle masker af.
 
Læs mere om: