Shopping

10 flotte forårstendenser

Gør garderoben klar allerede nu til forårets største tendenser og lad dig inspirere af farveglæde, slikstriber, rene linjer, blide pasteller og masser af skønne blomster.

FORÅRETS 10 VIGTIGSTE TENDENSER

 
Trenchcoaten
Enkel elegance er kodeordene hos mange designere denne sæson, der bruger den klassiske og altid elegante trenchcoat som en integreret del i stylingen. Skab stilen med lækre basisting som en enkel kjole, en stilren skjorte og et par herrebukser i tone i tone-look, der understreger, at trenchcoaten er i fokus.
 
Denim på denim
Det er råt for usødet, når modehusene dykker ned i den blå ubehandlede denim, der denne sæson skal have en helt mørk farve. Brug denim helt enkelt og gå efter afslappede silhuetter i et mix af denim på denim, evt. med et strejf af hvid.
 
 
Rene flader
Visk tavlen ren med sæsonens hvide tendens, der mest af alt sætter fokus på maskuline referencer med klassiske jakkesæt og stilrene skjorter. Skab et delikat og feminint look i forskellige nuancer af hvid, creme og flødefarvet, og tilsæt smykker i sølv.
 
Blomsterbedet
Igen i år springer blomsterne ud i fuldt flor – de små vel at mærke. De feminine print pryder alt, fra lette kjoler til jakkesæt, bluser og tilbehør. Mest af alt ser vi blomsterne som hele sæt i en kontrastfyldt farveskala, der minder om en velanlagt blomsterhave.
 
 
Kryds og tværs
Tern er ikke kun forbeholdt efterårets kraftige materialer, for også i forårskollektionerne har designerne leget med firkanter i alle afskygninger. De matchende farver skaber sammenhæng, og ternene ses på alt, fra let chiffon og feminin silke til jersey og tynd uld.
 
Bolsjestriber
Linealen har været fremme hos de store designere, der har sat en tyk streg under sæsonens grafiske tendens. Gå efter klassiske bolsjestriber i farver som rød, blå, grøn og sort, i enten smalle eller brede striber, og bevar et elegant udtryk med lette, luksuriøse materialer.
 
 
Farvelade
Humøret får et ordentligt boost med sæsonens skrappe farver som hot pink, solgul, koboltblå, græsgrøn og signalrød. Leg med farvepaletten og mix de optimistiske farver på kryds og tværs – eller brug nuancerne som en flot detalje i et mere neutralt look.
 
Pigeliv
Flere designere har haft store prinsessedrømme og ladet sig inspirere af ballerinaernes verden. Lad det være uskyldigt og fint og mix lyse nuancer i transparente og lette materialer som silke, chiffon, tyl og broderie anglaise og understreg stilen med endnu mere feminint tilbehør.
 
Hverdagsshine
De metalliske overflader fanger lyset i forårets funklende tendens. Denne sæson bliver metallernes hårde udtryk blødt op med plisseringer, pailletter og lurex, der sagtens kan kombineres med mere neutrale farver, hvis hverdagslooket trænger til lidt shine.

LÆS OGSÅ: 15 modefund i flotte vinterpasteller

 

Candyfloss
Dette forår overtager de lyse pasteller modebilledet. Mange modehuses kollektioner er fyldt med sarte farver som lavendel, lyserød, mintgrøn, lyseblå og knækket hvid. Gå efter lette materialer og feminine snit, og i klæd dig i pasteller fra top til tå.
 

Galleri: 10 flotte forårstendenser